Vb 2018: Löw elárulta, mit gyakoroltak a németek az első meccsük előtt

ILKU MIKLÓS (MOSZKVA)ILKU MIKLÓS (MOSZKVA)
Vágólapra másolva!
2018.06.16. 14:10
null
Joachim Löw szövetségi kapitány megtartotta sajtótájékoztatóját (Fotó: AFP)
Vasárnap megkezdi szereplését a címvédő Németország a 2018-as labdarúgó-világbajnokságon. A Mexikó elleni csoportmeccs előtt Joachim Löw szövetségi kapitány tartott sajtótájékoztatót, amelyen elmondta: nagy hangsúlyt fektettek a pontrúgásokra, mivel az gyengébb pontja volt a válogatottnak. Hozzátette: Manuel Neuer bevetésre kész, és a mezőnyjátékosok közül is mindenki egészséges.

 

„Nagyon várjuk a vasárnapi találkozót – vágott bele Joachim Löw. – A nyitó meccs nagyon tetszett, tegnap pedig láthattuk a világbajnokság esszenciáját a Portugália–Spanyolország mérkőzésen, élvezetes volt nézni. Nagyszerű gólok és megmozdulások, erről szól ez a torna."

A német szövetségi kapitány elárulta, az elmúlt időszakban kiemelt figyelmet fordítottak a pontrúgások gyakorlására. Löw újságírói kérdésre néhány játékosára külön kitért.

„Sokat gyakoroltuk a pontrúgásokat, napirenden voltak. Mexikó gyakran előnyt kovácsol ezekből, így nagyobb hangsúlyt fektettünk rá – folytatta az 58 éves szakember. – Mesut Özil két extra edzést is végzett a héten, ő is készen áll. Timo Werner legfontosabb tulajdonsága a gyorsasága, és hogy nagyon veszélyes a kapura, de gólhelyzeteket is kialakít. Julian Draxler sokat fejlődött a Konföderációs Kupán ráháruló vezérszerep által mind szakmailag, mind emberileg. Az elmúlt hónapokban nagyon jó formában volt, képes lehet eldönteni bármelyik mérkőzést."

Löw elárulta, a mexikói keretből Hirving Lozanót tartja az egyik legjobbnak, ám készülnek a gyors és jól cselező szélsőkre is.

„Megpróbáljuk kivenni őket a játékból, minél előbb megtámadni őket és labdát szerezni – így a német szövetségi kapitány, aki természetesen Manuel Neuerről is szót ejtett. – Az elmúlt három hétben nagyon koncentrált volt, minden edzésen ott volt és maximális erőbedobással dolgozott. Nyugodt, stabil és jókedvű. Roppant keményen tréningezett, hogy visszanyerje az erejét és formába lendüljön. Magabiztosnak tűnik, annak a Manuel Neuernek, akit mindenki ismer."

Joachim Löwöt a címvédő kihívóiról is kérdezték, és több válogatottat is megnevezett, amelyek odaérhetnek a végső elszámolásnál. A kapitány biztos benne, hogy nem fog megismétlődni a brazilok elleni 2014-es vb-klasszikus végeredménye.

„Az első összecsapás mindig nehéz, mert sok idő telt el az utolsó tétmeccs óta. A felkészülési mérkőzéseken kipróbáltunk több dolgot, voltak, amik nem mindig sikerültek – így a szakember, aki kitért a 2014-es elődöntőre is. – Nem hiszem, hogy még egyszer képesek lennénk 7–1-re nyerni bárki ellen egy elődöntőben. Eleve megnyerni egy elődöntőt nagy dolog, így mi csak erre fókuszálunk. A brazil válogatott egyébként jóval erősebb, mint a legutóbbi világbajnokságon. Aztán ott van Franciaország, amely nagyon sokat fejlődött, vagy Spanyolországot és Angliát is említhetném, de majd meglátják. Sok-sok játékos javult egyénileg, ami csökkenti a különbséget a válogatottak között."

„A többi csapat is folyamatosan fejlődik és változik. Néhányan befejezik a pályafutásukat, az újakat pedig be kell építeni a válogatottba, így nagyon nehéz megvédeni egy világbajnoki címet. Van több futballistánk, aki már ott volt a 2010-es vagy a 2014-es világbajnokságon, illetve a tavalyi Konföderációs Kupán. Nem szabad előreszaladnunk, meccsről meccsre kell haladnunk."

Julian Draxler magabiztosan várja a Mexikó elleni meccset (Fotó: AFP)
Julian Draxler magabiztosan várja a Mexikó elleni meccset (Fotó: AFP)


A sajtótájékoztatón a Konföderációs Kupa-győztes német válogatott csapatkapitánya, Julian Draxler válaszolt az újságírók kérdésére.„Készen állok, nagyon szeretnék játszani, de az edző dönt. Mindig nagyon fontos, hogy jól kezdjük a tornát. Mexikó csapata erős, nem szabad lebecsülnünk, ám nagyon szeretnénk győzelemmel kezdeni. Koncentráltak vagyunk, jó a hangulat az öltözőben. Mindenki rendkívül várja már a kezdő sípszót."

Mint arról beszámoltunk, sajtóhírek szerint a mexikói válogatott a vb-re való indulás előtt egy hatalmas partit rendezett. A PSG középpályása szerint ennek nincs jelentősége a világbajnoksággal kapcsolatban.„Nem tudom arészleteket, ám megmosolyogtató volt olvasni róla. Azt viszont tudom, hogy a mexikóiak a világbajnokság alatt nem a bulizásra fognak gondolni, hanem a mérkőzésekre, és száz százalékban készen fognak állni."

JÚNIUS 17., VASÁRNAP

FIFA VILÁGBAJNOKSÁG 2018, OROSZORSZÁG

F-CSOPORT
17.00:Németország–Mexikó (Moszkva, Luzsnyiki Stadion) (Tv:M4 Sport)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik