Vb 2018: Kroost szabadrúgáshoz juttatta, a svéd kommentelők a halálát kívánják

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.24. 09:58
null
Durmaz szabálytalan szerelése (fotó: AFP)
Németország drámai körülmények között, Toni Kroos fantasztikus góljával nyert Svédország ellen 2–1-re a labdarúgó-világbajnokság F-csoportjában, ezzel életben tartotta továbbjutási esélyeit. A mindent eldöntő gól előtt Jimmy Durmaz követett el szabálytalanságot, amit a svéd kommentelők nagyon nehezen viselnek.

 

Durmaz Timo Wernert vágta fel a 16-os előtt, megadályozva ezzel, hogy beadhassa a labdát. Utólag nézve nyilván rosszul döntött, hiszen Toni Kroos fantasztikus lövése (amit egy zseniális legurítás előzött meg) eldöntötte a mérkőzést.

A svéd aftonbladet.de portál számolt be róla, hogy a kommentelők egy része elég nehezen viselte Durmaz tettét. Megkeresték az utolsó Instagram fotóját, melyhez rövid idő alatt 3000 kommentet kapott, köztük rengeteg sértőt, rasszistát és jó néhányan a halálát is kívánták.

A beszámoló szerint voltak köztük olyanok is, akik támogatásukról biztosították – ellenőrizni már nem tudjuk, ugyanis Durmaz törölte a posztot.

Az viszont bizonyos, hogy társai kiálltak mellette.

„Mi nem haragszunk, egy rossz szavunk nem lehet rá. Az embereknek szükségük van arra, hogy valakit hibáztathassanak. De mi csapatként nyerünk és csapatként is veszítünk″ – jelentette ki Albin Ekdal.

„Futott és harcolt a mérkőzésen. Balszerencséje volt. Egyszerűen idióta az, aki emiatt gyűlöli őt″ – tette hozzá a csereként pályára lépő John Guidetti.

Maga Durmaz is reagált egyébként, aki elmondta: hozzászokott már az ilyesfajta internetes viselkedéshez.

„Egyáltalán nem érdekel. Büszke vagyok arra, hogy képviselhetem a hazámat.″

FIFA VILÁGBAJNOKSÁG 2018, OROSZORSZÁG
CSOPORTKÖR, F-CSOPORT, 2. FORDULÓ
NÉMETORSZÁG–SVÉDORSZÁG 21 (0–1)

Szocsi, Olimpiai Stadion, 44 287 néző. Vezette: Marciniak (lengyel)
NÉMETORSZÁG:
Neuer – Kimmich, J. Boateng, Rüdiger, Hector (Brandt, 87.) – Rudy (Gündogan, 31.), Kroos – Th. Müller, Reus, Draxler (Gomez, a szünetben) – Ti. Werner. Szövetségi kapitány: Joachim Löw
SVÉDORSZÁG: Olsen – Lustig, Lindelöf, Granqvist, Augustinsson – Claesson (Durmaz, 74.), Larsson, Ekdal, Forsberg – Berg (Thelin, 90.), Toivonen (Guidetti, 78.). Szövetségi kapitány: Janne Andersson
Gólszerző: Reus (48.), Kroos (95.), ill. Toivonen (32.)
Sárga lap: J. Boateng (71.), ill. Ekdal (52.), Larsson (97.)
Kiállítva: J. Boateng (82.)

A csoport kora esti mérkőzésén
Dél-Korea–Mexikó 1–2

AZ F-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Mexikó 2 2 3–1 +2 6
2. Németország 2 1 1 2–2 0 3
3. Svédország 2 1 1 2–2 0 3
4. Dél-Korea 2 2 1–3 –2 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik