Vb 2018: könnyed győzelemmel kezdtek a címvédő németek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.09.04. 22:41
Norvégia nem okozott gondot a világbajnok németeknek a vb-selejtező nyitányán, a Bayern München labdarúgói szállították a győzelmet a nationalelfnek. Joachim Löw 139. alkalommal ült a válogatott kispadján, így beérte Helmut Schönt. Rajta kívül már csak Sepp Herberger (167) irányította többször a németeket. A skótok idegenben győzték le Máltát, Románia a 96. percben, ikszes állásnál tizenegyest hibázott, Csehország nem bírt Észak-Írországgal.

A német válogatottban Bastian Schweinseteiger búcsúmeccsét követően Manuel Neuer vette át a kapitányi karszalagot. Joachim Löw szövetségi kapitány a Neuer – Kimmich, Höwedes, Hummels – Th. Müller, Khedira, Kroos, Hector – Draxler, Özil – Götze összeállításban küldte pályára a világbajnoki címvédőt. A német válogatottban Bastian Schweinseteiger búcsúmeccsét követően Manuel Neuer vette át a kapitányi karszalagot. Joachim Löw szövetségi kapitány a Neuer – Kimmich, Höwedes, Hummels – Th. Müller, Khedira, Kroos, Hector – Draxler, Özil – Götze összeállításban küldte pályára a világbajnoki címvédőt.

Már a mérkőzés kezdeti szakaszában a német válogatott akarata érvényesült, a norvégok a találkozó elején beszorultak a saját térfelükre. Az első igazán nagy helyzetre a 10. percig kellett várni, amikor Müller adott laposan középre a bal oldalról, Höwedes lövését azonban védte Rune Jarstein, a Hertha kapusa.

A 15. percben egy kapu előtti kavarodást követően Thomas Müller tudta ellőni a labdát, amely a bal kapufa segítségével végül Jarstein kapujában landolt, 0–1!

A 23. percben óriási lehetőség adódott a hazaiak előtt, de Joshua King önző volt, nem passzolt az üresen maradt társnak, lövése pedig a kapu fölé szállt.

Passzolt viszont Thomas Müller a 45. percben, amikor müncheni csapattársát, Joshua Kimmichet ugratta ki remek ütemben. A fiatal játékos nem hibázott: kilőtte a hosszú sarkot. A németek így 2–0-s előnnyel mehettek az öltözőbe. A fiatal játékos hamarabb szerzett gólt tétmeccsen a német válogatottban, mint a Bayern Münchenben.

Joshua Kimmich pályafutása első gólját szerezte a felnőtt válogatottban (Fotó: AFP)
Joshua Kimmich pályafutása első gólját szerezte a felnőtt válogatottban (Fotó: AFP)

A második játékrészben nem vettek vissza a tempóból az iramot továbbra is diktáló németek, aminek a 60. percben lett meg az eredménye. Sami Khedira jobb oldali beadására Müller érkezett középen, majd fejelte a labdát a kapu bal alsó sarkába, 0–3!

A norvégoknak szinte semmi esélyük sem volt, a németek támadgattak, de nem erőltették meg magukat a második félidő nagyobb részében, így maradt a háromgólos különbség. Julian Brandtnak volt még egy lehetősége a végén, de Jarstein kivédte a közelről leadott lövését.

A TÖBBI MÉRKŐZÉSEN

Csehország Prágában fogadta Észak-Írországot, és bár hiába birtokolták többet a labdát a hazaiak, végül nem született gól a találkozón. A skótok ellenben vendégként hamar megszerezték a vezetést Máltán, ám nem sokáig örülhettek, mert Alfred Effiong néhány perccel később egyenlített. A második félidőben újra vezettek a skótok, majd egy máltai piros lapot követően már kétgólosra növelték az előnyüket. A vége 1–5 lett, a hazaik pedig néhány perccel a hármas sípszó előtt még egy piros lapot kaptak.

Románia 1–1-es döntetlen játszott Montenegróval. Igazságos döntetlen született, egyik csapat sem tudott a másik fölé kerekedni. Hiába szerezték meg a vezetést a 85. percben a románok, két percre rá jött a vendégek válasza. Az igazi drámát csak a hosszabbításban élhették át a szurkolók, a 96. percben Nicolae Stanciu büntetőt hibázott, maradt a döntetlen, ami a játék képe alapján igazságosnak volt mondható.


VB 2018
SELEJTEZŐ
EURÓPAI ZÓNA, 1. FORDULÓ

C-CSOPORT
Csehország–Észak-Írország 0–0
Norvégia–Németország 0–3 (Th. Müller 15., 60., Kimmich 45.)
Korábban

San Marino–Azerbajdzsán 0–1 (Gurbanov 45.)

E-CSOPORT
Románia–Montenegró 1–1 (Popa 85., ill. Jovetics 87.)
Korábban
Dánia–Örményország 1–0 (Eriksen, 17.)
Kazahsztán–Lengyelország 2–2 (Hiznicsenko 52., 58., ill. Kapustka 9., Lewandowski 35. – 11-esből)
F-CSOPORT
Málta–Skócia 1–5 (Effiong 14., ill. Snodgrass 10., 60., – tizenegyesből, 84. Martin 53., Fletcher 79.)
Korábban
Litvánia–Szlovénia 2–2 (Cernych 32., Slivka 35., ill. Krhin 77., Cesar 93.)
Szlovákia–Anglia 0–1 (Lallana 95.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik