Németország: egy korszak véget ért, új csapatkapitányt választottak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.09.01. 16:40
Bastian Schweinsteiger búcsúját követően Manuel Neuer lesz a német válogatott következő csapatkapitánya.

Fontos kérdés végére került pont a nationalelf háza táján, Bastian Schweinsteiger nemzeti tizenegytől való visszavonulása után új csapatkapitányt kellett keresnie Joachim Löw szövetségi kapitánynak.

A választás a Bayern München kapusára, Manuel Neuerre esett. A 30 éves játékos 2009 óta 71 alkalommal szerepelt a válogatottban, s ezalatt mindössze 52 gólt kapott. Számos nagy nemzetközi tornán képviselte Németországot, így a 2014-es világbajnokságon is, amelyen aranyérmet szerzett csapattársaival.

Komoly vetélytársai akadtak Neuernak: müncheni csapattársa, Jérome Boateng több alkalommal is reményét fejezte ki, hogy őt éri majd a megtiszteltetés, illetve Sami Khedirát, Mats Hummelst és Toni Kroost is többen esélyesnek tartották, de Löw végül a világklasszis kapus mellett döntött.

Maga az érintett a német szövetség hivatalos honlapjának nyilatkozott: „Óriási megtiszteltetés számomra mindez, és büszkeséggel tölt el. De mindannyian tudjuk, számos vezetőre van szükségünk a pályán ahhoz, hogy sikeresek lehessünk. Természetesen tisztában vagyok vele, hogy ennek a tisztségnek különleges a jelentősége, és nagyon örülök, hogy a szövetségi kapitány ennyire hisz bennem, hogy engem nevezett ki kapitánnyá” – mondta a négyszeres német bajnok, BL-győztes kapuvédő.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik