Vb 2018: Anglia a 95. percben döntött Nagyszombatban

Vágólapra másolva!
2016.09.04. 20:00
null
Minden jó, ha a vége jó: az angol válogatott a 95. percben ünnepelhetett (Fotó: Action Images)
Az angol labdarúgó-válogatott Adam Lallana 95. percben szerzett góljával 1–0-ra győzött Nagyszombatban Szlovákia ellen. A meccs krónikájához tartozik, hogy a házigazda Martin Skrtel kiállítása miatt az 57. perctől kezdve emberhátrányban játszottak. A lengyelek kétgólos előnyről sem tudtak nyerni Kazahsztánban.

SZLOVÁKIA–ANGLIA

Az angol válogatott a Hart – Walker, Cahill, Stones, Rose – Henderson, Dier, Rooney – Sterling, Kane, Lallana kezdőcsapattal álltak fel a Szlovákia elleni meccsen, amelyen az első félidő hajrájában rövid idő alatt mindkét válogatott ziccerbe került, de mindkét alkalommal elkerülte a labda a jobb alsót.

Sőt, az angoloknak egy próbálkozása sem talált kaput az első 45 percben, ilyenre tavaly június óta nem volt példa.

Az 57. percben megfogyatkoztak a szlovákok, Skrtel taposott rá nagyon csúnyán a földön lévő Kane lábára.

Skrtel a legutóbbi 11 válogatott tétmeccsén nyolc sárgát és egy pirosat jegyzett...



Hiába azonban a létszámfölény, a szlovákok állták az angol rohamokat – amikor pedig betaláltak a vendégek, akkor les miatt nem adta meg a játékvezető, más kérdés, hogy hazai védőtől érkezett a labda.

Amikor már úgy tűnt, nem születik gól a meccsen, jött Lallana és közeli lövése Kozácikról a kapuba került – a 95. perc végén (0–1).

Sam Allardyce tehát csak nem törte meg a sorozatot: zsinórban a kilencedik angol kapitány (akit nem átmenetileg neveztek ki) rajtolt győzelemmel.



KAZAHSZTÁN–LENGYELORSZÁG

A kontinensviadalról veretlenül kieső lengyelek nagyszerűen kezdtek és már a 9. percben vezetést szereztek: Blaszczykowski jobb oldali beadását Kapustka váltotta gólra (0–1).

Bő félórányi játékot követően büntetőhöz jutottak a vendégek, Lewandowski pedig magabiztosan a jobb alsóba lőtt – úgy tűnt, eldőlt a mérkőzés (0–2).

Csakhogy a lengyelek ezt követően alaposan belealudtak a meccsbe, és az első félidőben kétszer is a kapufának kellett kisegítenie őket.

A fordulást követően aztán szépítettek a kazahok, egy bal oldali beadást elnéztek a védők, Hiznicsenko pedig közelről a kapuba lőtt (1–2).

Sőt, nem sokkal később egyenlítettek a hazaiak, a kazah tiki-taka végén Fabianskiról Hiznicsenkóra pattant a labda, róla pedig a kapuba (2–2).

Ekkor már a lengyelek is sietősebbre vették, de Milik a legnagyobb helyzetben sem tudott betalálni, így kellemetlen botlással rajtoltak.

A TÖBBI MÉRKŐZÉSEN

A dánok otthon 1–0-ra legyőzték Örményországot, a házigazdának még az is belefért, hogy a győztes gólt szerző Eriksen kihagyott egy büntetőt a 72. percben. Az azeriek az első félidő hajrájában törték fel a San Marinó-i védelmet (0–1), a litvánok pedig a lengyelekhez hasonlóan kétgólos előnyről ikszeltek – Szlovéniával (2–2).

VB 2018
SELEJTEZŐ
EURÓPAI ZÓNA, 1. FORDULÓ
C-CSOPORT

San Marino–Azerbajdzsán 0–1 (Gurbanov 45.)
Csehország–Észak-Írország 0–0
Norvégia–Németország 0–3 (Th. Müller 15., 60., Kimmich 45.)
E-CSOPORT
Dánia–Örményország 1–0 (Eriksen 17.)
Kazahsztán–Lengyelország 2–2 (Hiznicsenko 52., 58., ill. Kapustka 9., Lewandowski 35. – 11-esből)
Románia–Montenegró 1–1 (Popa 85., Jovetics 87.)
F-CSOPORT
Litvánia–Szlovénia 2–2 (Cernych 32., Slivka 35., ill. Krhin 77., Cesar 93.)
Szlovákia–Anglia 0–1 (Lallana 95.)
Málta–Skócia 1–5 (Effiong 14., ill. Snodgrass 10., 60., – tizenegyesből, 84. C. Martin 53., S. Fletcher 79.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik