Vb 2018: kimaradt a Manchester City sztárja a német keretből

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.04. 11:45
null
Leroy Sané kimaradt a németek 23 fős keretéből (Fotó: AFP)
Négy fővel szűkítette, és megnevezte 23 fős végleges világbajnoki keretét Joachim Löw, a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, aki Bernd Leno kapus mellett Jonathan Tah, Nils Petersen és meglepetésre Leroy Sané játékával nem számol Oroszországban.

 

A németek szombaton Ausztriától szenvedtek 2–1-es vereséget, és a kétezres évek legrosszabb szériájánál tartanak: sorozatban az ötödik mérkőzésen maradtak nyeretlenek. Joachim Löw együttese a tavaly októberi, azeriek ellen 5-1-re megnyert vb-selejtező óta háromszor játszott döntetlent (Anglia 0–0, Franciaország 2–2, Spanyolország 1–1), majd a braziloktól elszenvedett 1–0-s vereség után a hétvégén Klagenfurtban kapott ki.

A mérkőzés után Jonathan Tah, a Leverkusen középső védője lemondóan úgy nyilatkozott, jó volt a válogatott keretében dolgozni, a Bild pedig azt írta, hogy Bernd Leno és Nils Petersen ugyancsak kimarad a vb- keretből. Arra azonban kevesen gondoltak, hogy Löw nem viszi el Oroszországba a Manchester Cityvel bajnoki aranyat nyert, a PL-ben tíz gólig jutó Leroy Sanét.

Ami még érdekes, és a Kicker is megírta, hogy a német szövetségi kapitány egyértelműen első számú kapusként számol Manuel Neuerrel, azaz hiába hagyott ki kilenc hónapot, még így is előrébb rangsorolta őt Löw a Barcelonával bajnokságot és Király-kupát nyert Marc-André ter Stegennél.

NÉMETORSZÁG 23 FŐS KERETE
KAPUSOK:
Manuel Neuer (Bayern München), Kevin Trapp (PSG – Franciaország), Marc-André ter Stegen (Barcelona – Spanyolország)
VÉDŐK: Jérome Boateng (Bayern München), Matthias Ginter (Borussia Mönchengladbach), Jonas Hector (1. FC Köln), Mats Hummels (Bayern München), Joshua Kimmich (Bayern München), Marvin Plattenhardt (Hertha BSC), Antonio Rüdiger (Chelsea – Anglia), Niklas Süle (Bayern München)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Julian Brandt (Bayer Leverkusen), Julian Draxler (PSG – Franciaország), Leon Goretzka (Schalke 04), Ilkay Gündogan (Manchester City – Anglia), Sami Khedira (Juventus – Olaszország), Toni Kroos (Real Madrid – Spanyolország), Mesut Özil (Arsenal – Anglia), Marco Reus (Borussia Dortmund), Sebastian Rudy (Bayern München)
TÁMADÓK: Mario Gomez (VfB Stuttgart), Thomas Müller (Bayern München), Timo Werner (RB Leipzig)
Szövetségi kapitány: Joachim Löw

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik