Vb 2018: Neuer 90 percet kapott, a németek kikaptak Ausztriától

Vágólapra másolva!
2018.06.02. 21:45
null
Manuel Neuer egyik osztrák gólért sem vonható felelősségre (Fotó: AFP)
A világbajnokságra készülő német labdarúgó-válogatott 2–1-es vereséget szenvedett Ausztriától Klagenfurtban. A sérülése után visszatérő Manuel Neuer viszont jól védett, így nem lehet teljesen elégedetlen Joachim Löw.

A világbajnok német válogatott a vb-felkészülés hajrájának első hivatalos meccsét Klagenfurtban játszotta Ausztriával. Nem indult simán a találkozó, a 18 órára kiírt összecsapás kezdését a szakadó eső miatt több mint másfél órával elhalasztották, s végül 19.40-kor indult útjára a labda (szó volt arról is, hogy törlik a meccset, de a játékosok játszani akartak).

A német válogatottba 259 nap után tért vissza hivatalos meccsen Manuel Neuer, aki lábsérüléséből felépülve állt Joachim Löw kapitány rendelkezésére. Szintén a kezdőben kapott helyet Nils Petersen, míg Marco Reus a kispadra szorult.

A 30 ezres közönség kivárta a kezdést, és csalódottan látta, hogy az ellenfelét letámadó német válogatott a 11. percben vezetést szerez. Az alapvonalig szorított, ott passzolgató osztrákok közül Jörg Siebenhandl kapus laposan a tizenhatos sarkán somfordáló Mesut Özilhez passzolt, aki maga elé tette a labdát, majd az üres kapuba lőtt.

A mérkőzés nagy kérdése Neuer formája volt, és a német védelem tett is róla, hogy teszteljék a Bayern hálóőrét. A kelleténél többször engedték el a kapujukig az osztrákokat, de Neuer állta a sarat. A második félidőben azonban góllá érett az osztrák fölény, az 53. percben David Alaba szöglete után a túloldalon érkező Martin Hinteregger védhetetlenül lőtte ki a hosszú alsó sarkot.

A házigazda nem állt le, a 69. percben Stefan Lainer alapvonalról visszatett labdáját Alessandro Schöpf lőtte Neuer hálójába – a német kapus, akárcsak az első gólnál, ezúttal is tehetetlen volt. A számos cserével felforgatott nationalelfnek nem volt válasza, így 2–1-es vereséggel „köszöntötte” a világbajnokság hónapját.

Viszont Neuer remek volt, és ezzel Löw nagyon fontos kérdésére kapott választ.

VB-FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
AUSZTRIA–NÉMETORSZÁG 2–1
(0–1)
Klagenfurt, 30 000 néző. V: Královec (cseh)
AUSZTRIA: Siebenhandl – Dragovic, Prödl, Hinteregger – Lainer, Grillitsch (Ilsanker, 79.), Baumgartlinger, Alaba – Schöpf (Bauer, 76.), Zulj (Kainz, 88.) – Arnautovic (Burgstaller, 84.)
Szövetségi kapitány: Franco Foda
NÉMETORSZÁG: Neuer – Kimmich, Süle, Rüdiger, J. Hector – Khedira (Rudy, a szünetben), Gündogan (Goretzka, 56.) – Brandt (Werner, 67.), Özil (Draxler, 76.), L. Sané (Reus, 67.) – Petersen (M. Gómez, 76.)
Szövetségi kapitány: Joachim Löw
G: Hinteregger (53.), Schöpf (69.), ill. Özil (11.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik