TÓTH ÁDÁM 2018.06.16 09:30 Frissítve: 2018.06.16 09:53

Vb 2018: félre kell tenniük a franciáknak az egójukat

Marcel Desailly szerint hamarosan kiderül, milyen hatással volt a francia labdarúgó-válogatottra a hazai pályán elveszített Eb-döntő, és a sztárok beállnak-e a sorba. Előzetes.

Reszkethetnek az ellenfelek, ha a francia Paul Pogba (6) lendületből megindul a kapu felé (Fotó: AFP)

 

 

Ki a francia válogatott legnagyobb sztárja? Paul Pogba? Kylian Mbappé? Esetleg Antoine Griezmann

Marcel Desailly világ- és Európa-bajnok középhátvéd szerint a csapat csak akkor érvényesülhet a világbajnokságon, ha a játékosok megtanulnak vállvetve küzdeni egymásért

„Paul Pogbának el kell fogadnia, hogy nem ő az egyedüli sztár a csapatban, csupán egy a sok közül – nyilatkozta a 49 esztendős sportember. – Játszottam Zinédine Zidane mellett a francia válogatottban, és ő ugyanúgy beállt a sorba, mint a többi futballista. Pogba, Kylian Mbappé és Antoine Griezmann is kiváló képességű labdarúgó, ám ez az oroszországi tornán mit sem ér, ha nem hajlandók egymásért küzdeni. Hamarosan kiderül, hogy a hazai rendezésű Európa-bajnokság döntőjében a portugáloktól elszenvedett vereségnek közösségkovácsoló ereje volt-e, vagy inkább bomlasztotta a kialakult egységet.”

Kellemes gondokkal küzd Didier Deschamps szövetségi kapitány, aki olyan erős játékoskerettel érkezett az oroszországi tornára, mint talán egyik szakvezető sem a mezőnyben. A C-csoportban kötelező elsőként továbbjutniuk a kékeknek, Ausztrália, Peru és Dánia nem okozhat gondot. Deschamps-on óriási a teher, a hazai rendezésű Eb-n szerzett ezüst után nem titkolt célja a világbajnoki cím elhódítása. Először a veterán Tim Cahill nevével fémjelzett ausztrálok próbálnak meglepetést szerezni a torna egyik legnagyobb esélyese ellen.

„Nem szabad lebecsülnünk senkit, emlékszem, Szenegál egy nullára legyőzött minket a kétezerkettes világbajnokság nyitó meccsén – folytatta Desailly. – Egész Franciaország alig várja, hogy szurkolhasson övéinek, ilyenkor megáll az élet nálunk. Reménykedő arcokat látok, ha szétnézek az utcákon, és csak bizakodni tudok, hogy futballistáink ismét büszkévé teszik nemzetünket. Nem lesz egyszerű, de ha mindenki félreteszi az egóját a csapat érdekében, együtt sikerülhet!”

21. LABDARÚGÓ-VILÁGBAJNOKSÁG
C-CSOPORT, 1. FORDULÓ
FRANCIAORSZÁG–AUSZTRÁLIA 12.00 (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
Kazany, Kazany Aréna. Vezeti: Andrés Cunha (uruguayi) (Nicolás Taran, Mauricio Espinosa – uruguayiak)
A várható kezdőcsapatok:
FRANCIAORSZÁG: Lloris – Pavard, Varane, Umtiti, L. Hernández – Kanté – Tolisso, Pogba – Mbappé, Griezmann, O. Dembélé. Szövetségi kapitány: Didier Deschamps
AUSZTRÁLIA: Ryan – Risdon, Sainsbury, Milligan, Behich – Jedinak, Mooy – Leckie, Rogic,
R. Kruse – Juric. Szövetségi kapitány: Bert van Marwijk

ÉLŐ KÖZVETÍTÉS, STATISZTIKÁK, ÉRDEKESSÉGEK

2018.12.23 16:19:50

Foci vb 2018 FARKAS MÁTÉ

Ezek voltak a nyári futball-vb legjobb és legrosszabb reklámjai – szakértői toplista.

2018.07.23 20:28:23

Foci vb 2018 nemzetisport.hu

Igazán lírai: Wendell Lira majdnem öngyilkos lett, de a trófea megváltoztatta az életét, majd Oroszországban...

2018.07.17 16:53:30

Foci vb 2018 MAROSI GERGELY

A rugalmasság, a pragmatizmus és a reaktív futball nyert, az unalomba dermedő labdabirtoklás vesztett a vb-n.

2018.07.16 23:30:24

Foci vb 2018 VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. A kulijátékosoknak a perisici szintet kellene karcolgatniuk.

2018.07.16 23:28:31

Foci vb 2018 SZELI MÁTYÁS

ALAPVONAL. Ezért is írom le immáron sokadszorra, a most véget érő torna, a válogatott futball »állapota« újabb bizonyítéka annak, hogy minőségileg rosszat tesz a világbajnokságnak a négy vagy nyolc év múlva esedékes létszámemelés.