Vb 2018: Deschamps szerint ennyi kellett; távozik az auszik kapitánya

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.26. 19:51
null
Didier Deschamps tisztában van vele, hogy ennél több kell majd a kieséses szakaszban (Fotó: AFP)
Közönségriasztó, rendkívül unalmas, 0–0-ra végződő mérkőzéssel lépett kéz a kézben az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon a nyolcaddöntőbe Franciaország és Dánia a C-csoportból. A franciák csoportelsőként, a dánok csoportmásodikként jutottak tovább a legjobb tizenhat közé. A másik mérkőzésen Peru 2–0-ra legyőzte Ausztráliát, a dél-amerikai ország csapata 1978 óta először ünnepelhetett győzelmet világbajnoki mérkőzésen. Lássuk, hogyan értékeltek a főszereplők!

 

Didier Deschamps, a francia válogatott szövetségi kapitánya:
„Nem tettünk többet, mint kellett volna, de lejátszottuk a meccset, és később senki nem fog erről beszélni. Nem nagyon kockáztatott egyik csapat sem, mindkét együttesnek megfelelő volt ez az eredmény, ők is azt tették, amit kellett. Az volt a cél, hogy biztosítsuk az első helyet, most pedig az lesz, hogy összeszedjük az erőnket, és felkészüljünk a nyolcaddöntőre. Nem volt egyszerű, de elértük a célunkat a csoportban, a stabil védekezés jellemezte a csapatokat, és ez ellen sohasem egyszerű. A második meccs óta jobban játszottunk, sokat változtattam, és ez a kohézió rovására ment, de legalább mindenki lehetőséghez jutott.”

Raphaël Varane, a francia válogatott védője:
„Olyan ellenféllel játszottunk, amely a döntetlenre ment, és ez nem könnyítette meg a dolgunkat. Az alapcélt elértük, és ez elégedettséggel tölt el bennünket, igaz, ez nem olyan meccs volt, amelyre büszkék lehetnénk. Hátul stabilnak kellett lennünk, elöl viszont kicsit több izgalomra vágytunk volna. Kíváncsian várjuk, hogy mire leszünk képesek a következő szakaszban, magasabb szintre kell emelnünk a játékunkat.”

Age Hareide, a dán válogatott szövetségi kapitánya:
„Csupán egyetlen pontra volt szükségünk, és mivel a világ egyik legjobban kontrázó csapata ellen játszottunk, nem támadhattunk eszetlenül. Elégedettek vagyunk a 0–0-val, a célunk az volt, hogy továbbjussunk a nyolcaddöntőbe, ezt pedig egy nehéz csoportban sikerült véghezvinnünk. Peruval egyetemben mi játszottuk a legjobb futballt a csoportban, de ehhez hozzátartozik az is, hogy alkalmazkodni kell az ellenfelek játékához.”

Bert van Marwijk, az ausztrál válogatott szövetségi kapitánya:
„Mindhárom meccsen jól teljesítettünk – kezdte a holland szakember, aki egyúttal azt is bejelentette, hogy távozik a válogatott éléről. – Nem nevezném az itt eltöltött időszakomat sikeresnek, de a kudarc is túlzás lenne. Jól játszottunk, ugyanakkor akadtak hiányosságaink, ami ezen a szinten sokba került. Az első pillanattól kezdve az utolsóig küzdöttünk, megvoltak a lehetőségeink. Rengeteget dicsérték a játékunkat, sajnos azonban ezzel nem lehet meccseket nyerni.”

Ricardo Gareca, a perui válogatott szövetségi kapitánya:
„A fiúk hatalmas erőfeszítést tettek azért, hogy győzelemmel térjünk haza. Nagyszerű csapatokkal kerültünk szembe, közte a világ egyik legjobbjával, de tovább kell folytatnunk a fejlődést. Ma nagyon nehéz meccset játszottunk, az előzőkön jobbak voltunk, ma viszont a nehézségek ellenére is nyertünk.”

FIFA LABDARÚGÓ-VILÁGBAJNOKSÁG 2018, OROSZORSZÁG
C-CSOPORT, 3. FORDULÓ
DÁNIA–FRANCIAORSZÁG 0–0

Moszkva, Luzsnyiki Stadion, 78 011 néző. Vezette: Ricci (brazil)
Dánia: Schmeichel – Dalsgaard, Kjaer, M. Jörgensen, Stryger Larsen – A. Christensen – Braithwaite, C. Eriksen, Delaney (Lerager, 92.), Sisto (Fischer, 60.) – Cornelius (Dolberg, 75.). Szövetségi kapitány: Age Hareide
Franciaország: Mandanda – D. Sidibé, Varane, Kimpembe, L. Hernández (Mendy, 50.) – Kanté, N'Zonzi – O. Dembélé (Mbappé, 78.), Griezmann (Fekir, 68.), Lemar – Giroud. Szövetségi kapitány: Didier Deschamps
Sárga lap: M. Jörgensen (48.)

AUSZTRÁLIA–PERU 0–2 (0–1)
Szocsi, Fist Olimpiai Stadion, 44 073 néző. Vezette: Karaszjov (orosz)
Ausztrália: Ryan – Risdon, Sainsbury, Milligan, Behich – Jedinak, Mooy – Leckie, Rogic (Irvine, 72.), Kruse (Arzani, 58.) – Juric (T. Cahill, 53.). Szövetségi kapitány: Bert van Marwijk
Peru: Gallese – Advíncula, C. Ramos, Santamaría, Trauco – Tapia (Hurtado, 63.), Yotún (Aquino, a szünetben) – Carrillo (Cartagena, 79.), Cueva, Flores – P. Guerrero. Szövetségi kapitány: Ricardo Gareca
Gólszerző: Carrillo (18.), P. Guerrero (50.)
Sárga lap: Jedinak (10.), Arzani (60.), Rogic (66.), Milligan (88.), ill. Yotún (45.), Hurtado (79.)

A C-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Franciaország 3 2 1 3–1 +2 7
2. Dánia 3 1 2 2–1 +1 5
3. Peru 3 1 2 2–2 0 3
4. Ausztrália 3 1 2 2–5 –3 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik