Tovább tart az átok, Brazília ismét legyőzte Mexikót

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.02. 15:36
Brazília is bejutott a legjobb nyolc közé az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon, miután a nyolcaddöntőben Neymar és Roberto Firmino találatával 2–0-ra legyőzte Mexikó válogatottját.
Neymar lett a meccs embere – a galéria megnyitásához kattintson a képre! (Fotó: AFP)
Neymar lett a meccs embere – a galéria megnyitásához kattintson a képre! (Fotó: AFP)

FIFA-VILÁGBAJNOKSÁG 2018, OROSZORSZÁG
NYOLCADDÖNTŐ

BRAZÍLIA–MEXIKÓ 2–0 (0–0)

Szamara,
Kozmosz Aréna, 41 970 néző. Vezette: Rocchi (olasz)
Brazília: Alisson – Fagner, Thiago Silva, Miranda, Filipe Luís – Paulinho (Fernandinho, 80.), Casemiro – Willian (Marquinhos, 91.), Philippe Coutinho (Firmino, 86.), Neymar – Gabriel Jesus. Szövetségi kapitány: Tite
Mexikó: Ochoa – E. Álvarez (J. dos Santos, 56.),Ayala,Salcedo, Gallardo – H. Herrera, R. Márquez (Layún, a szünetben), Guardado – Vela, J. Hernández (R. Jiménez, 60.), Lozano. Szövetségi kapitány: Juan Carlos Osorio
Gólszerző: Neymar (51.), Firmino (88.)
Sárga lap: Luís (43.), Casemiro (59.), ill. E. Álvarez (38.), H. Herrera (55.), Salcedo (77.), Guardado (93.)

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

Mexikó nem várhatta túl jó előjelekkel az összecsapást, hisz még sohasem nyert Brazília ellen vb-n, sőt gólt sem szerzett. Eddig négy alkalommal találkozott egymással a két ország válogatottja. Négy éve 0–0 lett a végeredmény, 1962-ben a brazilok 2:0-ra, 1954-ben 5:0-ra, 1950-ben pedig 4:0-ra nyertek. Ám ezek mind csoportmeccsek voltak.

Tite, a brazilok mestere végül nem kockáztatott, s nem nevezte a kezdőbe a szerbek ellen megsérülő Marcelót, akinek a helyén Filipe Luís játszott. Nem mondhatni, hogy kivártak volna a csapatok, semmi óvatoskodás – a negyedik percben Chicharito Hernández lövésénél nagyot mentett Luís, két percre rá a másik oldalon már Neymar kínálta meg Guillermo Ochoát, ám a 20 méterről megeresztett lövés nem okozott gondot a mexikói kapusnak.

A 15. percben Hirving Lozano tört be a tizenhatos jobb sarkánál, beadásáról nem sokkal maradt le Chicharito, a 22. percben pedig Héctor Herrera lőhetett volna, de a kísérletbe Casemiro vetődött bele lábbal.

A 25. percben Neymar villant meg, gyönyörű lövőcsellel két védőt is elfektetett, majd az ötös széléről, némileg kiszorított szögből csavart, de Ochoán ezúttal sem fogott ki. Egy perccel később Gabriel Jesus próbálkozását vágta ki egy védő, az ismétlésnél Philippe Coutinho zúdított távolról kapura, de a labda két méterrel fölé szállt.

A 33. percben Jesus lőtt tizenegy méterről ballal, Ochoa azonban ezúttal is védett. Az első játékrészben nem esett gól – ez volt a világbajnokság első olyan nyolcaddöntője, amelynek az első félidejében nem talált be egyik csapat sem.

A második félidő elején, egy szöglet után Coutinho került helyzetbe, a Barca ásza 14 méterről lövésre vállalkozott, és Ochoa bemutatta a 21. védését is a tornán – a mexikóiak kapusa volt az első, aki elérte a 20-as határt.

Az ötvenedik percben már a másik oldalon jött távolról a bomba, de elkerülte a kaput. Az ellentámadásnál ellenben már Ochoa sem tudott segíteni: Neymar indította Williant, aki az ötös bal sarka elől ballal a hosszú sarok felé lőtt, de gyengén – Jesus csúszott középen, hogy bekotorja a labdát, ám lemaradt, nem úgy Neymar, aki idejében érkezett, és megszerezte a vezetést Brazíliának (1–0)!

Az 59. percben Paulinho növelhette volna a brazilok előnyét, Fagner tette be laposan a labdát a jobb szélről, Paulinho egyből lőtt, de a bal felső tartó lövést Ochoa kitenyerelte. Két perccel később jött a mexikói kontra, amelynek végén Carlos Vela csavart, de Alisson Becker figyelt, és kitornászta a labdát a léc alól.

A 63. percben megint Ochoa volt a főszereplő: Willian durrantott 16 méterről, a mexikói kapus védett. Nem sokkal később Willian mutatott be hatalmas szólót, amelynek végén Neymarhoz tette a labdát, a támadó tizenkét méterről keveset tévedve elgurított a bal kapufa mellett.

Brazília a folytatásban átadta a területet, Mexikó azonban hiába próbálkozott, nem tudott helyzetet kialakítani, sőt a 88. percben a nem sokkal korábban beálló Roberto Firmino kontrából eredményes volt – Fernandinho szerzett labdát, indította Neymart a bal szélen, ő az ötös bal sarka elől elgurította kapura a labdát, Ochoa beleért, pechére viszont Firmino érkezett, és közvetlen közelről a hálóba lőtt. 2–0

Tite gárdája tehát 2–0-ra legyőzte dél-amerikai riválisát, és bejutott a negyeddöntőbe, ahol a Belgium–Japán mérkőzés nyertesével találkozik. A mexikói válogatott sorozatban hetedik világbajnokságán zúgott ki a nyolcaddöntőben.

A mérkőzés legjobbjának Neymart választották meg.

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik