Vb 2018: Aki holnap nem akar játszani, szólni fog – Dalic

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.14. 13:12
null
Dalic (balra) nem tart csapata fáradtságától (Fotó: AFP)
Röviddel ezelőtt ért véget a horvát válogatott sajtótájékoztatója, amelyen Zlatko Dalic szövetségi kapitány elmondta, játékosai készen állnak a rájuk váró feladatokra, és biztos benne, hogy a kieséses szakaszban lejátszott három hosszabbításos meccs ellenére a fáradtság nem lesz tényező a csapatánál. Az újságírók elé kiült Luka Modric is a pulpitusra, aki ismét elmondta, számára csak a világbajnoki cím a fontos, pillanatnyilag semmi más nem érdekli – így az Aranylabda sem.

Moszkvában megtartotta a világbajnokság vasárnapi döntője előtti utolsó sajtótájékoztatóját a horvát válogatott, amelynek szövetségi kapitánya, Zlatko Dalic elárulta, van olyan kapcsolatban a futballistáival, hogy aki nem érzi magát 100 százalékos állapotban, bátran megmondhatja neki, ha nem akarna játszani a vb-fináléban. Ezért biztos benne, hogy a kieséses szakasz három hosszabbításos meccse ellenére sem lesz gond a fáradtság.

„Holnap lesz a világbajnokság döntője, és a játékosok tudják, hogy ez mit jelent. Vagyunk olyan kapcsolatban, hogy aki fáradtnak érzi magát, vagy úgy véli, nem százszázalékos, az nyugodtan szólhat, hogy nem akar pályára lépni. Tudják, mi a tét, és hogy mekkora dolog, hogy világbajnoki döntőt vívhatnak, ám ha úgy érzik, nem tudják a legjobbjukat nyújtani, szólni fognak. Persze, néhányan kihagyták az utóbbi edzéseket sérülések miatt, de most már már nincs is szükség edzésre. Nincs mit gyakorolnunk. Pihennünk kell, hogy az apróbb problémáinkat meg tudjuk oldani” – jelentette ki a kapitány.

A horvát válogatott csapatkapitánya, Luka Modric már az első, neki címzett kérdésen is meglepődött. Az El País spanyol napilap munkatársa arról érdeklődött, hogy így a vb-döntő előtt egy nappal Modric mit üzen azoknak, akik pályafutása korábbi szakaszaiban úgy nyilatkoztak róla, hogy túl alacsony a futballozáshoz.

„Semmit. Tényleg – felelte rövid gondolkodás után a horvát válogatott karmestere. – Mindig bíztam magamban, akkor is, amikor mások nem. Hittem benne, hogy eljuthatok oda, ahol ma tartok, és bebizonyítottam, nem kell magasnak lenni ahhoz, hogy jól játsszon az ember.”

A norvég VG újságírója az Aranylabdáról és arról érdeklődött Modricnál, hogy ő lehet-e az első, aki megtöri Messi és Cristiano Ronaldo évtizedes hegemóniáját, ám ő csak ismételni tudta magát.

„Már korábban is megmondtam, de most megismétlem újra, hogy számomra jelenleg a legfontosabb a válogatott sikeres szereplése. Amikor ilyen környezetben emlegetik az ember nevét, az nagyon hízelgő, engem azonban ez pillanatnyilag nem érdekel. Számomra most csak a fontos, hogy holnap megnyerjük a világbajnoki döntőt!” – jelentette ki Modric.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik