Vb 2018: a FIFA nem tiltotta el Xhakát és Shaqirit

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.25. 18:54
A FIFA úgy döntött, nem tiltja el a svájci válogatott játékosait azért, mert a Szerbia elleni mérkőzésen az albán jelképet idéző kétfejű sast formázták meg a kezeikkel.

Mint megírtuk, a svájciak két koszovói albán származású kulcsembere, Shaqiri és Xhaka egyaránt az albán jelképnek számító kétfejű sast formázta kezével a gólja után a Szerbia ellen 2–1-re megnyert világbajnoki csoportmeccs során.

A két játékos tagadta, hogy politikai üzenete lett volna a gólörömüknek, a FIFA azonban fegyelmit indított ellenük és még az eltiltás lehetősége is fennállt. Mint megírtuk, a svájciak két koszovói albán származású kulcsembere, Shaqiri és Xhaka egyaránt az albán jelképnek számító kétfejű sast formázta kezével a gólja után a Szerbia ellen 2–1-re megnyert világbajnoki csoportmeccs során.

A két játékos tagadta, hogy politikai üzenete lett volna a gólörömüknek, a FIFA azonban fegyelmit indított ellenük és még az eltiltás lehetősége is fennállt.

Végül ez nem következett be, Granit Xhakára és Xherdan Shaqirire ugyanakkor 10-10 ezer svájci frankos bírságot szabtak ki, míg Stephan Lichtsteinernek 5000-et kell fizetnie.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik