Vb 2018: 11 emberrel védekeztek 35 méterre a kaputól – Courtois

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.11. 07:48
null
A belga válogatott búcsút intett világbajnoki álmainak (Fotó: AFP)
Franciaország 1–0-ra legyőzte Belgiumot a 2018-as labdarúgó-világbajnokság első elődöntőjében, nem csoda hát, hogy a belga kulcsemberek a találkozó után elég morózusan válaszolgattak a kérdésekre a vegyes zónában.

„Nem mondanám, hogy az a csapat, amelyik nyert, jobban játszott nálunk. Tizenegy emberrel védekeztek 35 méterre a kapujuktól, és ezt csinálták az egész tornán. Uruguay ellen egy szabadrúgás után találtak be. Ma egy szöglet után. Kár érte, de a futball ilyen, apró részleteken múlik siker és kudarc. Minden csapat az erősségeire épít, a miénk az, hogy játsszuk a futballt. Az övék az, hogy jól védekeznek és a szélvészgyors Mbappéval és Griezmann-nal kontráznak. A franciák tökéletesen tisztában voltak vele, hogy nekünk jelentős nehézséget okoz minden olyan válogatott, amely mélyen beáll védekezni. De amikor Panamáról vagy hasonló játékerejű csapatról van szó, akkor van esély betalálni. Franciaország ellen pedig... ezt a védelmet nagyon nehéz feltörni. Azt is be kell ismernünk, hogy nem passzoltunk elég pontosan, nem mentek emberhez a beadásaink, és így azért nehéz nyerni, mert nem tudtunk nagy helyzeteket kialakítaninyilatkozta a csalódott belga kapus, Thibaut Courtois a mérkőzés után.

Csapattársa, Eden Hazard hasonlóan látta a mérkőzést – ő is kiemelte azt, hogy Franciaország kiválóan védekezett és nagyon hatékonyan játszott. Egy éles kiszólást azért ő is tett…

„Inkább vesztek ezzel a belga csapattal, mint nyerek ezzel a franciával… De ismerjük el, a francia csapat kitűnően védekezik és rendkívül hatékony, képtelenek voltunk megtalálni a gyenge pontjukat. Nem volt meg az a kis mágikus szikra, amire szükségünk lett volna. Egy fantasztikus belga csapatot láthattunk, melyet egy masszívabb válogatott ejtett ki. Megmutattuk a világbajnokságon, hogy milyen jó csapatunk van és büszkék lehetünk arra, amit elértünk – csapatkapitányként nagy boldogság, hogy ilyen együttes tagja lehetek” – mondta Hazard.

FIFA-VILÁGBAJNOKSÁG 2018, OROSZORSZÁG
ELŐDÖNTŐ

FRANCIAORSZÁG–BELGIUM 1–0 (0–0)
Szentpétervár,
Kresztovszkij Stadion. 64 286 néző. Vezette: Cunha (uruguayi)
Franciaország: Lloris – Pavard, Varane, Umtiti, L. Hernández – Pogba, Kanté – Mbappé, Griezmann, Matuidi (Tolisso, 86.) – Giroud (Nzonzi, 85.). Szövetségi kapitány: Didier Deschamps.
Belgium: Courtois – Alderweireld, Kompany, Vertonghen – Chadli (Batshuayi, 91.), Witsel, Fellaini (Carrasco, 80.), Mousa Dembélé (Mertens, 60.) – De Bruyne, E. Hazard, Lukaku. Szövetségi kapitány: Roberto Martínez.
Gólszerző: Umtiti (51.)
Sárga lap: Kanté (87.), Mbappé (92.), ill. E. Hazard (63.), Alderweireld (71.), Vertonghen (94.)

A friss ágrajz
A friss ágrajz
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik