Felkészülés: négy belga gól, svéd vereség Romániában

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.03.27. 22:48
null
Romelu Lukaku nem egy, hanem két gólt lőtt Szaúd-Arábiának (Fotó: AFP)
A belga labdarúgó-válogatott világbajnoki felkészülési mérkőzésen 4–0-ra megverte Szaúd-Arábiát, míg Lengyelország őrült végjáték után 3–2-re nyert Dél-Korea ellen. A svédek 1–0-s vereséget szenvedtek Romániában.

 

A Mignolet – Alderweireld, Kompany (Vermaelen, a szünetben), Vertonghen – Meunier, De Bruyne (M. Dembélé, 84.), Witsel, Carrasco (Limbombe, a szünetben) – E. Hazard (Batshuayi, 59.), R. Lukaku (Mirallas, 79.), Mertens (Nainggolan, 59.) összeállításban pályára lépő belga válogatott Romelu Lukaku duplájának köszönhetően 2–0-s előnnyel vonulhatott szünetre Szaúd-Arábia ellen. A Manchester United csatára már 33 találattal vezeti a nemzeti csapat örök-góllövőlistáját.

A második félidőben két percen belül Michy Batshuayi és Kevin De Bruyne is betalált, így a belgák fölényes, 4–0-s győzelmet arattak. Lukaku két góllal és egy gólpasszal, De Bruyne egy góllal és két gólpasszal zárta a meccset. Az elmúlt 18 hónapban ez volt a belgák harmadik mérkőzése, amelyen két játékos is eljutott legalább három kanadai pontig.

A lengyelek Robert Lewandowski fejes góljával és Kamil Grosicki találatával a szünetben 2–0-ra vezettek Dél-Korea ellen, amely a 85. és a 87. percben szerzett gólokkal egyenlített. Aztán a házigazdák Piotr Zielinski révén a 92. percben eldöntötték a mérkőzést.

A svédek 1–0-s vereséget szenvedtek Romániában, a győztes találatot Dorin Rotariu jegyezte, aki három perccel a gólja előtt állt be.

Dánia és Chile gól nélküli mérkőzésén a dél-amerikai válogatottban Arturo Vidal és Jean Beausejour is a 100. válogatottságát ünnepelte, ezzel az ország történetének hatodik és hetedik játékosai lettek, akik ehhez a mérföldkőhöz érkeztek.

VB-RÉSZTVEVŐ CSAPATOK FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEI
Lengyelország–Dél-Korea 3–2
(Lewandowski 32., Grosicki 45., Zielinski 92., ill. Li Csang Min 85., Hvang Hi Csan 87.)
Belgium–Szaúd-Arábia 4–0 (R. Lukaku 13., 39., Batshuayi 77., De Bruyne 78.)
Egyiptom–Görögország 0–1
(Karelisz 29.)
Dánia–Chile 0–0
Szenegál–Bosznia-Hercegovina 0–0

Tunézia–Costa Rica 1–0 (Hazri 36.)
Románia–Svédország 1–0 (Rotariu 57.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik