Vb 2018: elnézést kért a feröeriektől a 101greatgoals

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.09.08. 18:46
null
Elnézést kért a feröeriektől a 101greatgoals (Fotó: 101greatgolas.com)
A világ egyik legnagyobb futballal foglakozó oldala, a 101greatgoals.com közleményben kért elnézést a feröeri válogatottól, miután a magyarok elleni világbajnoki selejtező előtt rossz színben tüntette fel az ország nemzeti csapatát.

A 101greatgoals.com a feröeri–magyar vb-selejtező előtt többek között George F. Hemingwaytől, a Budapest Honvéd labdarúgócsapatának tulajától idézett, miszerint „a feröeri csapat egy lelkes amatőrökből, hentesekből, pékekből és rendőrökből álló kis csapat a világranglista százharmincötödik helyén...”, valamint a cikk olyan saját megjegyzést is tett: „akik úgy gondolják, nincs könnyű nemzetközi mérkőzés, még biztosan nem látták Feröert játszani”.

Az ominózus cikk nagy felháborodást váltott ki Feröeren, így a 101greatgoals.com elnézést kért a miniállam lakóitól, valamint az in.fo olvasóitól és annak újságírójától, Neli Heldarskardtól.

A most megjelent írás hozzáteszi, a feröeri nemzeti csapat 0–0-s döntetlennel kezdte a 2018-as világbajnoki selejtezősorozatot a magyar válogatott ellen, ám több lehetőséget alakított ki, és csak a szerencsén múlt, hogy nem győzte le a mieinket – az állítás alátámasztására pedig egy összefoglalót is csatoltak a cikkhez.

A szerző továbbá megemlíti, előző cikkük Feröer tiszteletben tartásának teljes hiányában és futballjának ismerete nélkül született meg, illetve sok sikert kívánt a feröeriek következő, lettek elleni selejtezőmérkőzéséhez.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik