Vb 2014: Robben miatt sürgeti a videobírót Mourinho

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.02. 12:15
null
Robben és Mourinho ellenfélként is jó kapcsolatban<br />maradt egymással (Fotó: Action Images)
Az angol Premier League-ben szereplő Chelsea labdarúgócsapatának menedzsere, José Mourinho szerint égető szükség van a videobíróra.

A portugál szakembert Arjen Robben műeséséről kérdezték. A holland szélső korábban elismerte, a Mexikó elleni nyolcaddöntő első félidejében feldobta magát. A mérkőzés végén ellene elkövetett szabálytalanságot követően pedig büntetőt fújt be a játékvezető, azt viszont jogosnak tartotta Robben.

Mourinho a Yahoo-nak adott interjújában elmondta, a játékvezetőknek nehéz dolguk van, véleménye szerint azonban a játékosoknak nem lenne szabad átverniük a bírókat.

„A játékosom volt, ezért jobban ismerem őt, mint mások, és tudom, hogy fantasztikus labdarúgó – mondta Robbenről Mourinho. – Gyors és kreatív, emiatt sokszor felrúgják azok, akik nem tudják szabályosan megállítani, ugyanakkor ő ezt megpróbálja kihasználni és szabadrúgásokat vagy büntetőket harcol ki. A játékosoknak segíteniük kell a játékvezetőt azzal, hogy nem verik át őket és csalás nélkül akarnak nyerni.”

„A valóság azonban az, hogy nem mindegyik futballista viselkedik így, ezért a bíróknak nehéz dolguk van. Szükség van a technika segítségére, a negyedik játékvezetőnek videón kellene nézni a mérkőzést. Szerintem a bírók is örülnének ennek a lehetőségnek, így hatékonyabbak lennének a megfelelő ítélet meghozatalában.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik