Vb 2014: már nem Scolari a brazil kapitány - hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.15. 00:50
null
Már nem Scolari a brazil kapitány (Fotó: Action Images)
Már nem Luiz Felipe Scolari a brazil labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A szakember és stábja lemondott – jelentette be a dél-amerikai ország szövetsége.

„Luiz Felipe Scolari és segítői közölték a vezetőséggel, hogy lemondanak a pozíciójukról. Scolari és az egész edzői stáb tiszteletet és hálát érdemel. Sokat tettek azért, hogy a brazil nép ismét szeresse a válogatottat, annak ellenére, hogy a legnagyobb kitűzött célt nem sikerült elérni" – olvasható a brazil szövetség közleményében.

És valóban, a célt, azaz a világbajnoki címet nem sikerült megszereznie a selecaónak hazai pályán. Ami azonban különösen fájó, hogy az elődöntőben és a bronzmeccsen összesen tíz gólt kapott a közvélemény szerint minden idők egyik legrosszabb brazil csapata. A németektől elszenvedett 7–1-es vereség ráadásul történelmi nagyságú volt.

Scolari 2002-ben világbajnoki címet szerzett a brazil válogatottal, majd portugál szövetségi kapitány lett. ezután klubcsapatokat (köztük a Chelsea-t is) irányította, hogy aztán 2012-ben ismét leült a brazil nemzeti csapat kispadjára. A 65 éves szakember szerződése a torna után jár(t) le. Nem hosszabbítottak egymással a felek.

Scolari utódját várhatóan csütörtöki sajtótájékoztatóján jelenti be a szövetség, brazil sajtóértesülések szerint az U20-as válogatottat irányító Alexandre Gallo, valamint a Corinthianssal 2012-ben Libertadores Kupát nyert Muricy Ramalho is esélyes a posztra. A selecaóra szeptemberben már felkészülési mérkőzések várnak az Egyesült Államokban. Szeptember 5-én Kolumbia lesz az ellenfél Miaimiban, míg négy nappal később Ecuador New Jersey-ben – már egy új kapitánnyal.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik