Vb 2014: Van Gaal csúnyán nekiment a FIFA-nak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.22. 22:43
A hollandok szövetségi kapitánya a Nemzetközi Labdarúgó-szövetséget ekézi nagy lendülettel.

„A FIFA minden mérkőzésen, minden hirdetésében a fair playt dicsőíti, de a világbajnoki mérkőzések beosztása nem ennek a szellemében készült. Mindenképpen győzni szeretnénk Chile ellen, és reméljük, hogy az utánunk pályára lépő brazilok sportszerűek lesznek" – morgott a szakember amiatt, hogy az egyes csoportokban az utolsó körben egy időben kezdődnek a mérkőzések, ám egy napon két négyesben is zajlanak a küzdelmek, de nem egyszerre, hanem magyar idő szerint 18 és 22 órakor. Ráadásul előbb a B jelű négyesben lépnek pályára, ahol a hollandok is szerepelnek, csak aztán következik a brazilok A jelű négyese, azaz arra utalt itt a holland edző, hogy adott helyzetben ellenfelet választhat magának akár a házigazda, akár más csapat.

Azt sem hagyta szó nélkül Van Gaal, hogy a FIFA a gambiai Bakary Gassamát jelölte ki a Chile elleni rangadójuk vezetésére.

„Nem tudok róla véleményt mondani, mert sohasem láttam még őt munka közben, de feltételezem, hogy a FIFA parádés játékvezetőt választott ki erre a meccsre. Évek óta ellenünk tévednek a bírók, csak ezen a vébén kétszer is jogtalanul ítéltek ellenünk büntetőt, és ez a továbbjutásunkba is kerülhetett volna. Hihetetlen, hogy mennyire erős a csapatom, kibírja az ilyen tévedéseket is. Csak remélni tudom, hogy a FIFA jó kiválasztási politikát alkalmazott" – dohogott a szakember.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik