A tanácstalanság nyert, a franciák hazaküldték Ecuadort

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.25. 21:55
null
Az ecuadoriakat a sérülések sem lassították le – hiába... (Fotó: Action Images)
A labdarúgó-világbajnokságon Franciaország 0–0-s döntetlent játszott a 40 percet emberhátrányban futballozó Ecuadorral az E-csoportban.

ECUADOR–FRANCIAORSZÁG 0–0
Rio de Janeiro, Maracana, 73 749 néző. Vezette: Doué (elefántcsontparti)
Ecuador: A. Domínguez – J. C. Paredes, Erazo, Guagua, W. Ayoví – A. Valencia, Minda, Noboa (Caicedo, 89.), Montero (Ibarra, 63.) – E. Valencia, Arroyo (Achilier, 82.). Szövetségi kapitány: Reinaldo Rueda
Franciaország: Lloris – Sagna, Koscielny, Sakho (Varane, 61.), Digne – Pogba, Matuidi (Giroud, 67.), Schneiderlin – Sissoko, Benzema, Griezmann (Rémy, 79.). Szövetségi kapitány: Didier Deschamps
Kiállítva: A. Valencia (50.)

Benzemáék a találkozó előtt papíron még nem jutottak tovább, de a kiesésre nagyjából annyi esélyük volt, mint Hondurasnak a továbbjutásra. Persze ettől még bőven volt tétje az Ecuador elleni találkozónak, ha a második helyen végeztek volna a gallok, a legjobb tizenhat között Messiék vártak volna rájuk.

Nem is bíztak a véletlenre semmit, három támadóval álltak fel Benzemáék, akik rögtön a kezdőrúgás után lerohanták a dél-amerikai ellenfelet, más kérdés, hogy helyzetig így sem jutottak egészen a 11. percig. Ekkor némi keveredés után Griezmann elé pattant a labda, aki dropból meg is célozta a bal alsót, és csak hajszállal tévesztette el Domínguez kapuját.

Ha a franciák nyomása nem lett volna elég a sárga mezes drukkerek aggodalmához, az ecuadoriak frissen felfedezett vb-sztárja, Enner Valencia és Noboa is megsérült. A Pachuca csatára láthatóan nem volt százszázalékos, de azért vett egy mély levegőt, és visszafutott a gyepre, míg a védő egy turbánnal folytatta.

A kezdeti tanácstalanság után aztán felpörögtek Reinaldo Rueda „fiai”, Antonio Valencia és Montero is ráijesztett a franciákra egy lehetetlen szögből eleresztett lökettel, sőt, az első félidő végén a vezetést is megszerezhették volna az ecuadoriak, de a manchesteri Valencia „felhőkből indított” bólintását le tudta húzni Lloris.

A második félidőt pont olyan lelkesedéssel kezdték a franciák, mint az elsőt, Sagna tekerte be a jobb szélről a labdát, bent Griezmann megelőzte Guaguát, majd két méterről telibe találta a kapu közepén terpeszkedő Domínguezt.

Küzdöttek az ecuadoriak, de a továbbjutáshoz ez kevés volt (Fotó: Action Images)
Küzdöttek az ecuadoriak, de a továbbjutáshoz ez kevés volt (Fotó: Action Images)

Jött aztán a hideg zuhany, Antonio Valencia lépett rá a labdára egy becsúszás után, majd érte el Digne lábát, az elefántcsontparti játékvezető, Noumandiez Doué pedig gondolkodás nélkül előhúzta a zsebéből a piros lapot.

Hatalmas meglepetésre az 50. perctől emberhátrányban futballozó ecuadoriak a kiállítás után sem lassultak le, a kontrákból sorra jöttek a kisebb-nagyobb helyzetek, míg Benzemáék szinte a kapuig sem tudtak eljutni.

A végén a csereként beállt, a tizenhatosról csavaró Rémy azért megszerezhette volna a franciák első találatát, de Domínguez ekkor is megmentette csapatát, így maradt a 0–0. Ezzel az ecuadoriak el is búcsúztak Brazíliától, mivel a csoport másik mérkőzésén Svájc 3–0-ra legyőzte Hondurast.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJÁT IDE KATTINTVA TEKINTHETI MEG!


A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

AZ E-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Franciaország 3 2 1 8–2 +6 7
2. Svájc 3 2 1 7–6 +1 6
3. Ecuador 3 1 1 1 3–3 0 4
4. Honduras 3 3 1–8 –7 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik