Vb 2014: mind az 5 afrikai gárda elbukik a világjáró német szerint

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.21. 16:21
Lesújtó véleménnyel van a brazíliai labdarúgó-világbajnokságon részt vevő afrikai csapatokról Otto Pfister, aki nyolc válogatottat is irányított az afrikai kontinensen.

„Előre látható volt, hogy az afrikai csapatoknak esélyük sem lesz Brazíliában. Szerintem mind az öt csapat kiesik a csoportkörben” – nyilatkozta Pfister a 11Freunde című magazinnak.

A 76 éves német szakember elsősorban a pénz és az infrastruktúra hiányára vezeti vissza az afrikaiak sikertelenségét, mondván, az európaiak sokkal kedvezőbb feltételek között készülhetnek fel a tornára.

Az afrikai csapatok közül egyedül az elefántcsontpartiak tudtak eddig mérkőzést nyerni a vb-n, és nekik van a legnagyobb esélyük a továbbjutásra. Pfister szerint a Didier Drogba nevével fémjelzett együttes hasonló problémákkal küszködik, mint az Eto'ót a soraiban tudó Kamerun.

„Generációs problémáik vannak. Volker Finke négy vagy öt olyan játékost kénytelen bevetni, aki alig játszik a csapatában. A fiatalok pedig még nem készek arra, hogy a nyomdokaikba lépjenek.”

Pfister nem hiszi, hogy az idő megoldást hoz az afrikai gárdák problémájára, hiszen az utánpótlás fejlesztéséhez rengeteg pénz kell, amivel ezek az országok nem rendelkeznek.

A szakvezető nyolc afrikai országban is dolgozott szövetségi kapitányként, irányította Ruanda, Felső-Volta (ma Burkina Faso), Szenegál, Elefántcsontpart, Zaire (ma Kongói DK), Ghána, Togo és Kamerun együttesét, sőt Togóval ott volt a 2006-os vb-n is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik