Magyarország? Jugoszlávia? A vb-n? Menj haza, FIFA-póló, részeg vagy!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.21. 22:06
null
(Fotó: Sid Lowe/Guardian)
Tökéletes vb-szuvenírre bukkant Brazíliában Sid Lowe, a Guardian szakírója. Feltéve, hogy épp a világbajnokság helyszínén tartózkodunk, és meg szeretnénk viccelni otthon maradt szeretteinket.

A méltán világhírű Copacabana strandon található hivatalos FIFA-boltban bukkant egy briliáns gyöngyszemre. Egy fehér vb-pólóra, amely Brazília nemzeti színeivel hirdeti a futball ünnepének üzenetét, 32 nemzet örömteli egyesülését és felejthetetlen élményeket nyújtó küzdelmét a becses trófeáért. 32 nemzet Brazília térképét formálja, de érdemes közelebbről is megnézni a pólóra nyomott országok nevét.

Nem elég, hogy több kvalifikált válogatott neve is hiányzik, olyan országok kerültek rá, amelyek a selejtezőben elvéreztek, sőt olyanok is, amelyek már régen nem is léteznek.

Afrikát például egyetlen nemzet képviseli a pólón, az a Dél-Afrika, amely ott sincs Brazíliában. Akárcsak Magyarország, Svédország, Bulgária, Lengyelország, Ausztria és Törökország. Jugoszláviát (Horvátország fölött két sorral), a Szovjetuniót és Csehszlovákiát már csak halkan jegyezzük meg.

Utólagos kiegészítésében talált a Guardian magyarázatot a felsőre. A pólón a vb-k történetének rendezői és elődöntős országai szerepelnek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik