Konföd. Kupa: Brazília igazi elnöke a FIFA - Romário

Vágólapra másolva!
2013.06.23. 19:24
Romário, a korábbi kiváló brazil labdarúgó szerint felesleges volt a jelenleg zajló Konföderációs Kupa és a jövő évi világbajnokság rendezését Brazíliára bízni, és a stadionok építésére költött pénzből a szegénységben élő lakosságot kellett volna segíteni.

„Az egyszerű emberek pénzét használva építenek stadionokat. Ott van például a Mane Garrincha Nemzeti Stadion. Annak az árából építhettünk volna százötvenezer lakást. De nem, nekünk a stadion kellett. Szép? Persze. Praktikus? Egyáltalán nem. A FIFA egy saját államot akar létrehozni Brazílián belül, amely adók fizetése nélkül jön, és egy cirkuszt épít a mi pénzünkből. A FIFA ennek az országnak az igazi elnöke" – mondta a 70-szeres válogatott Romário.

Mint ismert, a Brazíliában rendezett Konföderációs Kupa kezdete óta folyamatos tüntetések zajlanak az országban, mivel sokan úgy gondolják, a stadionokra költött pénzt az oktatásra és az egészségügyre kellene fordítani.

Az O Globo szerint a Facebookon szerveződő tüntetéssorozat legnagyobb dobása július elsejére várható. A jelszó: „Mutassuk meg, kié az ország."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik