Vb 2014: Van Gaal és Avci szerint is nekik volt több helyzetük

Vágólapra másolva!
2012.09.07. 23:54
Pénteken elrajtolt a labdarúgó vb-selejtezők európai kvalifikációs sorozata. A D-csoportban, amelybe Magyarország is besorolást nyert, a hollandok két góllal legyőzték otthonukban a törököket.

„Nagyon fontos győzelem volt ez – mondta a találkozó után Louis van Gaal, a hollandok mestere. – Kellemetlen ellenfélnek bizonyultak a törökök, nem arról volt szó, hogy nem vállaltunk ellenük kockázatot, hanem a védelmük volt sokkal jobb a vártnál. Tíz évvel ezelőtt egy döntetlennel kezdtem Amszterdamban, most egy csodálatos győzelmet arattunk. Sokkal több helyzetet alakítottunk ki, de amíg be nem lőttük a második gólt, nagyon izgultam. Fiatal játékosaim az első félidőben gyengébben teljesítettek, ám a szünet után feljavultak."Louis van Gaal, a hollandok mestere. – Kellemetlen ellenfélnek bizonyultak a törökök, nem arról volt szó, hogy nem vállaltunk ellenük kockázatot, hanem a védelmük volt sokkal jobb a vártnál. Tíz évvel ezelőtt egy döntetlennel kezdtem Amszterdamban, most egy csodálatos győzelmet arattunk. Sokkal több helyzetet alakítottunk ki, de amíg be nem lőttük a második gólt, nagyon izgultam. Fiatal játékosaim az első félidőben gyengébben teljesítettek, ám a szünet után feljavultak."

„Az első félidő a törököké volt – ismerte el Wesley Sneijder, a hollandok karmestere. – Nagyon jók voltak, de mi is sokat hibáztunk. A szünet után feljavultunk, újoncaink is egyre bátrabban játszottak.”

Sneijder nem szívbajos, egy újságírói kérdésre azt válaszolta, hogy neki nem volt gondja az előző kapitánnyal, Bert van Marwijkkel, aki szerinte egy „nagyszerű fickó". A biztonság kedvéért azért kacsintott egyet, huncutul.

„Úgy kezdtünk, ahogyan elterveztük – így a rengeteg helyzetet elpuskázó, egy lécet is fejelő törökök szövetségi kapitánya, Abdullah Avci. – Nincs mit tenni, ez a mérkőzés elveszett, de a csapat megmutatta, hogy sokra hivatott. A középpályás Selcuk Inant taktikai okokból nem vetettem be, ő sokra hivatott játékos, sok szerepet kap még a közeljövőben. Az észtek ellen győzni kell, most elrontottunk kilenc helyzetet is, ezt nem engedhetjük meg magunknak ellenük.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik