Vb 2010: az uruguayi Abreu szerint a történelem részévé váltak

Vágólapra másolva!
2010.07.03. 00:32
A Ghána elleni tizenegyespárbajt pimasz emelésével lezáró Sebastián Abreu szerint az uruguayi válogatott labdarúgói beírták magukat a történelemkönyvekbe azzal, hogy bejutottak az elődöntőbe a dél-afrikai vb-n.

„A történelem részei lettünk. A legjobb négy együttes között vagyunk, az országnak ki kell élveznie ezt a pillanatot" – mondta a hórihorgas csatár, aki a tizenegyeséről is ejtett néhány szót. – Ez nem csak a bátorságról szól, sokféleképpen lehet rúgni a tizenegyest, ez az egyik módja, amit ráadásul a legjobban szeretek."

A 11-ESEK 2–2-TŐL
 

Az uruguayiak egyenlítő gólját jegyző Diego Forlán a siker ellenére a földön maradt, és még nem hajlandó a döntőről beszélni.

„Lépésről lépésre kell haladnunk, és ki kell pihennünk magunkat keddig. Egy kemény válogatott vár ránk a hollandok személyében, bármi megtörténhet – mondta a szőke támadó, aki nem nagyon tudta leírni, mit érzett, amikor Asamoah Gyan a 122. percben a lécre lőtte a büntetőt, amellyel Ghána eldönthette volna a párharcot. – Amikor eltalált a kapufát, az olyan volt, mint... aztán jöttek a tizenegyesek. Hihetetlen érzés volt, végül pedig mi nyertünk. Az egész csapat elképesztő, minden, amit csinálunk, ahogy egymásért harcolunk, és már az elődöntőben vagyunk."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik