Ballack: „Ha ez a vb lett volna, kiesünk!”

Vágólapra másolva!
2010.03.04. 11:44
Argentin oldalon elégedetten, német részről csalódottan értékelik a dél-amerikaiak 1–0-s győzelmével véget ért felkészülési mérkőzést. Diego Maradona szerint a találkozó olyan volt, mint egy világbajnoki negyeddöntő, míg Németországban hálásak amiatt, hogy nem az volt, akkor ugyanis elbúcsúztak volna a tornától.

Csalódottan indulhattak haza a német szurkolók a müncheni Allianz Arenából szerda este, ugyanis válogatottjuk 1–0-s vereséget szenvedett Argentínától – ráadásul a mérkőzés nem hozta az előzetesen várt izgalmakat.

Higuaín a fellegekben járt gólja után (Fotó: Reuters)
Higuaín a fellegekben járt gólja után (Fotó: Reuters)

„Vereséget szenvedtünk, ez számít. A világbajnokságon kiestünk volna" – jelentette ki a mérkőzés után Michael Ballack, a Nationalelf csapatkapitánya arra utalva, hogy a tornán csak az egyenes kieséses szakaszban kerülhet egymással szembe a két válogatott.

„Masszívan akartunk állni, és nem szerettünk volna beleszaladni a késbe, emiatt túl keveset kockáztattunk támadásban – talán ezért is volt a nézők számára néha unalmas a mérkőzés" – folytatta Ballack, míg Bastian Schweinsteiger hozzátette, jó csapat ellen jó felkészülési mérkőzést játszottak.

A találkozó egyetlen gólját a Real Madrid csatára, Gonzalo Higuaín szerezte az első félidő hajrájában, igaz, ehhez René Adler hibája is kellett: a Bayer Leverkusen kapusa az előrevágott labdára messzire kifutott kapujából, de Higuaín gyorsabb volt, elpöckölte Adler mellett a labdát, majd mintegy 25 méterről az üres kapuba gurított.

„Egy tizedmásodperccel lassabban értem oda, és az ilyen hibákat ezen a szinten azonnal megbüntetik" – értékelt önkritikusan a mérkőzés után Adler, akit néhány napja arról biztosított a szakmai stáb, hogy ha nem követ el nagy hibákat, ő lesz a kezdő kapus Dél-Afrikában – ez a meccs nem erősítette meg pozícióját.

A korábbi 86-szoros német válogatott klasszis, a jelenleg szakkommentátorként dolgozó Oliver Kahn így kommentálta utódja hibáját: „Ha elhagyod a kapudat, biztosnak kell lenned benne, hogy megszerzed a labdát. Más esetben maradj a vonalon."

Az argentinok szövetségi kapitánya, Diego Maradona higgadtan értékelt a győzelem után: „Olyan volt ez a mérkőzés, mint egy világbajnoki negyeddöntő, mindkét csapat mindent beleadott. A srácok nagyszerűen játszottak, egyszerűen csak dicsérni tudom őket. Nagyszerű játékosaim vannak, akik, ha Isten is úgy akarja, nagy örömet szerezhetnek az argentin népnek."

A szakember aranylabdás klasszisát, Lionel Messit is dicsérte: „Hálás vagyok Istennek, hogy Lionel Messi argentinnak született."

A kapitány jókedvét némiképp beárnyékolta, hogy a hazai pályán szereplő Martín Demichelis súlyos sérülést szenvedett, miután véletlenül összeütközött Ballackkal, és egyelőre nem tudni, mikor léphet ismét pályára. Donato Villani, az albiceleste csapatorvosa elmondta, a 29 éves játékost mindenképpen meg kell műteni, ám ott lehet a világbajnokságon.

 

 EMLÉKEZTETŐ
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Németország–Argentína 0–1 (Higuaín 45.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik