Adler kifutott, Higuaín belőtte

Vágólapra másolva!
2010.03.03. 22:59
null
René Adlernek nem ez az esés fájt a legjobban a mérkőzésen (Fotó: Reuters)
Címkék
Az argentin labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzésen Gonzalo Higuaín góljával 1–0-ra nyert Münchenben Németország legjobbjai ellen. A Real Madrid csatára az első félidő végén szerezte a találkozó egyetlen találatát, miután kihasználta a rosszul kifutó René Adler hibáját, és az üres kapuba gurított.

Felkészülési mérkőzés ide, felkészülési mérkőzés oda, igazi presztízscsatának lehetett a szemtanúja a müncheni Allianz Arena közönsége. Ezt mutatta az is, hogy a biztonságra legalább annyira figyelt mindkét együttes, mintha már éles meccsen, a vb-n játszana.

Leginkább ennek tudható be, hogy a két jó erőkből álló csapat 35 percig egyetlen komolyabb helyzetet sem tudott felmutatni. Az első villanás Ángel di María nevéhez fűződött, aki könnyedén jutott át két német védőn is, de nagy helyzetben csak a lécet találta el, amihez hozzájárult René Adler is, aki ujjheggyel beleért a lövésbe.

A félidő utolsó percében is a német kapus került a középpontba, bár erről utólag valószínűleg szívesen lemondott volna. Egy Di María által előre vágott labdára ő és Gonzalo Higuaín startolt, ám a Real Madrid csatára volt a gyorsabb, elpöckölte Adler mellett a labdát, majd mintegy 25 méterről az üres kapuba gurított. 0–1

HIGUAÍN GÓLJA

 

Az első játékrész után így 1–0-ra a dél-amerikaiak vezettek, csakúgy, mint az 1986-os világbajnokság döntőjében.

A mai argentin válogatott egyik gyenge pontjának tartott védelem jól állta a sarat – igaz, a hazaiak nem nagyon tették próbára –, így Diego Maradona számára különösen bosszantó lehetett, hogy a szünet után kényszerűségből két változtatást is végre kellett hajtania rajta. Előbb Gabriel Heinze sérült meg, majd Michael Ballack csapta arcon Martín Demichelist úgy, hogy a Bayern München védőjét le kellett cserélni.

A Nationalelf valamivel nagyobb fordulatszámra kapcsolt – a szünetben Mario Gomez, majd később Cacau is beállt –, ám igazán veszélyes helyzetet nem tudott kialakítani Sergio Romero kapuja előtt.

A második félidőben mindkét oldalon több kemény belemenést is feljegyezhettünk – egyszer például kissé meglepő módon Lionel Messi csúszott rá elég csúnyán Philipp Lahmra –, szerencsére azonban nem szabadultak el az indulatok.

A német csapat legaktívabb tagjának Cacau bizonyult, de gólt ő sem tudott szerezni, így az argentin válogatott önbizalomnövelő győzelmet aratott a vb egyik esélyese otthonában. 

 

FELKÉSZÜLÉS 
NÉMETORSZÁG–ARGENTÍNA 0–1
München, 65 ezer néző. Vezette: Martin Atkinson (angol)
Németország: Adler – Boateng, Mertesacker, Tasci, Lahm – Ballack, Schweinsteiger (Khedira, 76.) – T. Müller (Kroos, 67.), Özil (Cacau 67.), Podolski – Klose (Gomez, a szünetben). Szövetségi Kapitány: Joachim Löw
Argentína: Romero – Otamendi, Demichelis (Burdisso, 57.), Samuel, Heinze (C. Rodríguez, 47.) – Mascherano – J. Gutiérrez, Verón (Bolatti, 92.), Di María – Messi, Higuain (Tévez, 62.). Szövetségi kapitány: Diego Maradona
Gólszerző: Higuaín (45.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik