Vb 2010: győri a Stade de France-ban, hibátlan Loki-kapus

Vágólapra másolva!
2009.04.02. 10:06
Ahogy a hétvégi világbajnoki selejtezők után, ezúttal is megnéztük, hogyan szerepeltek a magyar klubokban futballozó légiósok hazájuk nemzeti tizenegyében. Mivel az afrikai zónában a szerda nem volt játéknap, kevesebb labdarúgót kellett figyelnünk.
Visszatért a litván válogatottba a szombati, franciák elleni kaunasi meccset sárga lapjai miatt kihagyó Linas Pilibaitis, a Győri ETO FC 23 éves középpályása kezdőként kapott szerepet a Stade de France-ban, ám segíteni nem tudott csapatán, amely ezúttal is 1–0-ra kapott ki a Franck Ribéry vezette galloktól. Pilibaitis 82 percet játszott a meccsen.

A szintén győri és balti államból származó játékos, az észt Tarmo Kink a jereváni találkozó után hazai pályán is pályára lépett Örményország ellen. A 24 éves csatár kezdő volt, és 70 percet kapott Tarmo Ruutli szövetségi kapitánytól az 1–0-ra megnyert meccsen.

Két, hazánkban futballozó játékos egymás ellen szerepelt és nézett farkasszemet tegnap este Tbilisziben. A hazai pályán szereplő grúz válogatottban David Odikadze (Győri ETO FC) sorakozott fel a kezdők között, míg a vendég montenegrói együttes kapuját Vukasin Polekszics (DVSC-TEVA) védte. A találkozó után talán a Loki kapusa lehetett boldogabb, hiszen nem kapott gólt, 0–0-val zárult a meccs. Odikadzét a 66. percben lecserélték, Polekszics végigvédte a találkozót.

Ahogy arról már beszámoltunk, a Kecskeméti TE-ERECO bosnyák válogatott kerettag kapusa, Romeo Mitrovic sérülése miatt nem állhatott a nemzeti együttes rendelkezésére, amely hazai pályán 2–1-re legyőzte Belgiumot.

Az NB II-ben szereplő Ferencváros trinidadi kapusa, Jan-Michael Williams – a korábban Újpesten is megforduló Densill Theobalddal egyetemben – csak a kispadra ülhetett le az Egyesült Államok elleni idegenbeli meccsen. Ez nem is meglepő, hiszen a hétvégén a hondurasiaktól kapott gólban alaposan benne volt a kapus, ugyanis egy beívelést követően az ellenfél játékosa elé ütötte a labdát. Williams helyettese, Clayton Ince három gólt kapott a találkozón, amelyet az amerikaiak nyertek meg 3–0-ra.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik