Lukas Podolski megússza büntetés nélkül Michael Ballack meglegyintését

Vágólapra másolva!
2009.04.02. 14:02
A német válogatott szerda este világbajnoki selejtezőn, az európai zóna 4. csoportjában 2–0-ra győzött idegenben Wales ellen. A cardiffi találkozó leginkább figyelemre méltó ténye talán nem is az eredmény, hanem az, hogy a mérkőzés 74. percében Lukas Podolski arcul legyintette Michael Ballackot.
Per Mertesacker közbelépése is kellett, hogy Podolski ne menjen neki Ballacknak
Fotó: Reuters
Per Mertesacker közbelépése is kellett, hogy Podolski ne menjen neki Ballacknak
Per Mertesacker közbelépése is kellett, hogy Podolski ne menjen neki Ballacknak
Fotó: Reuters
Per Mertesacker közbelépése is kellett, hogy Podolski ne menjen neki Ballacknak

A németek a találkozó 11. percében szereztek vezetést a csapatkapitány Michael Ballack találatával. A középpályást a német sajtó és a szakemberek is dicsérték játékáért, és mert 90 percen át vezére volt csapatának.

Mindez azonban mégsem váltotta ki mindenki tetszését, Lukas Podolski ugyanis a találkozó 74. percében szóváltás után arcon legyintette csapattársát, akit – a felvételek tanúsága szerint – meglepett e cselekedet.

A német válogatott 2–0-ra megnyerte az összecsapást, és hat mérkőzés után veretlenül továbbra is vezeti csoportját. Joachim Löw a „pofozkodós” incidens után néhány perccel lecserélte támadóját, és a mérkőzés után sem teregette ki a szennyest, bár éreztette, hogy nincs elragadtatva Podolski viselkedésétől.

A vita állítólag abból robbant ki, hogy Ballack – mint csapatkapitány – taktikai megjegyzéseket tett Podolskinak, aki ezt zokon vette. Podolskit egy csapattársa húzta el Ballack közeléből, hogy ne törjön ki nagyobb botrány.

Podolskit mutatott formája és játéka miatt az utóbi időben rengeteg kritika érte mind a válogatottban, mind klubjában, a Bayern Münchenben. „A játékosoknak el kell fogadniuk, hogy a csapatkapitánynak joga van taktikai instrukciókat adni a pályán, és ez kötelessége is, amellyel tartozik a csapatnak” – magyarázta Löw, aki szerint nem kell felfújni az esetet.

Oliver Bierhoff, a német válogatott menedzsere csütörtökön már arról beszélt, hogy a két játékos egymás között rendezte a nézeteltérést. „Őszintén egymás szemébe néztek, és kibékültek” – mondta Bierhoff, majd hozzátette: nem lesz büntetés.

„Lukasnak sokat kell még tanulnia. Ha eltérő véleménye van, azt is megbeszélhetjük, de a pályán kívül. El kell fogadnia a kapitány döntéseit, és nem fizikai úton véleményt formálnia” – mondta a német ARD televíziónak a Ballack a mérkőzés után. A csapatkapitánynak egyébként nem ez az első konfliktusa a héten, korábban ugyanis Miroslav Klose is úgy nyilatkozott, változnia kellene, mert túl autokratikus a viselkedése.

A csoport másik mérkőzésén Oroszország 1–0-ra győzött Liechtensteinben, a csoportot a Nationalelf négy pont előnnyel vezeti a szbornaja előtt.

PODOLSKI LEGYINTÉSE



A CSOPORT ÁLLÁSA

1. Németország 6 5 1 18–4 +14 16
2. Oroszország 5 4 1 9–3 +6 12
3. Finnország 4 2 1 1 6–6 0 7
4. Wales 6 2 4 4–7 –3 6
5. Azerbajdzsán 4 1 3 0–4 –4 1
6. Liechtenstein 5 1 4 0–13 –13 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik