Fabio Capello szerint a spanyolok a világbajnokságot is megnyerhetik

Vágólapra másolva!
2009.02.12. 11:14
A spanyol válogatott szerda este ismét bebizonyította, hogy Európa-bajnoki címét nem a véletlennek köszönheti. A selección végig uralta a kutyaütőnek semmiképp sem nevezhető angol csapat elleni felkészülési mérkőzést, s még a brit lapok szerint is Fabio Capello válogatottjára nézve hízelgő a 2–0-s végeredmény.
David Villa ismét betalált
Fotó: Reuters
David Villa ismét betalált
David Villa ismét betalált
Fotó: Reuters
David Villa ismét betalált

A Ramón Sánchez Pizjuán Stadionban rendezett találkozó sorozatban a 29. volt, amelyen a spanyol együttes nem talált legyőzőre. David Villa pedig zsinórban hatodik válogatott fellépésén volt eredményes. Ez előtte egyetlen spanyol játékosnak sem sikerült.

„Nagyon boldog vagyok, hogy ismét betaláltam. A tévében is szeretném mégnézni a gólomat, hogyan is történt” – nyilatkozta közvetlenül a találkozó után az első találatnál az evertonos Phil Jagielkából bolondot csináló támadó.

„Az évek során sohasem gondoltam volna, hogy valaha is ilyen rekordot állítok fel. Büszke vagyok rá, s remélem, hogy ezután újabb csúcsokat fogok megdönteni” – tette hozzá a Valencia támadója.

Villa szerdán 26. találatát szerezte meg címeres mezben, így Emilio Butraguenóval holtversenyben a negyedik a spanyol örökranglistán.

A gyenge játékkal előrukkoló angolok viszont érthetően csalódottak a mérkőzés után, de azt is elismerik, hogy az ellenfél remekül játszott. Fabio Capello szövetségi kapitány szerint könnyen elképzelhető, hogy az Eb-sikert követően a 2010-es világbajnokságot is megnyerik.

„A spanyolok ugyanabban stílusban és ugyanazokkal a futballistákkal játszottak, mint az Európa-bajnokságon. Tették ezt rendkívül könnyedén, látszott, hogy régóta ismerik egymást. Semmi kétségem sincs affelől, hogy ők a világbajnokság egyik nagy esélyese” – vélekedett a találkozó után Capello, majd saját csapatával foglalkozott.

„Fontos volt számunkra a mérkőzés, most már tudjuk, hol tartunk és mit kell tennünk azért, hogy jobbak legyünk. Néha ugyan jól teljesítettünk, de amikor a spanyolok tartották a labdát, hosszú ideig képtelenek voltunk visszaszerezni. Amikor meg nálunk volt, nem tudtunk mit kezdeni vele” – tette hozzá Capello.

Az olasz szakember irányítása alatt legutóbb 2008 márciusában kapott ki az angol válogatott. Tizenegy hónappal ezelőtt a franciák verték meg a három oroszlánosokat felkészülési mérkőzésen.

Beckham (jobbra) csak a 108. válogatott mérkőzésének örülhetett, amivel beérte Bobby Moore-t. Peter Shilton tartja a rekordot 125 meccsel
Fotó: Reuters
Beckham (jobbra) csak a 108. válogatott mérkőzésének örülhetett, amivel beérte Bobby Moore-t. Peter Shilton tartja a rekordot 125 meccsel


FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS – EMLÉKEZTETŐ

SPANYOLORSZÁG–ANGLIA 2–0(1–0)
Sevilla, Ramón Sánchez Pizjuán Stadion. V.: Stéphane Lannoy (francia)
SPANYOLORSZÁG: Casillas (Reina, a szünetben) – Sergio Ramos, Albiol (Marchena, 75.), Piqué, Capdevila (Arbeloa, a szünetben) – Xavi (Güiza, 85.), Senna, Xabi Alonso, Iniesta – Torres (F. Llorente, 64.), David Villa (David Silva, 56.)
Szövetségi kapitány: Vicente del Bosque
ANGLIA: James (Green, a szünetben) – Johnson, Terry, Jagielka (Upson, a szünetben), Ashley Cole – Wright-Phillips, Barry (Lampard, a szünetben), Carrick, Downing (Beckham, a szünetben) – Heskey (Crouch, a szünetben), Agbonlahor (Carlton Cole, 76.)
Szövetségi kapitány: Fabio Capello
Gólszerzők: Villa (36.), F. Llorente (82.)
Sárga lap: Beckham (90.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik