Marcello Lippi szerint szerencséjük volt, de eleget tettek érte

Vágólapra másolva!
2008.09.07. 13:52
Kétségtelenül a 7. csoport történései (Ausztria–Franciaország 3–1 és Románia–Litvánia 0–3) szolgáltatták a legnagyobb meglepetést az európai világbajnoki selejtezők első fordulójában, ám az említett eredményeken kívül is voltak meghökkentő mérkőzések és érdekes találkozók. Az alábbiakban ezeket az eseményeket szemlézzük, és vesszük sorra a mérkőzés utáni reakciókat.
Marcello Lippi szerint fölösleges messzemenő következtetéseket levonni az első kör eredményeiből
Fotó: Reuters
Marcello Lippi szerint fölösleges messzemenő következtetéseket levonni az első kör eredményeiből
Marcello Lippi szerint fölösleges messzemenő következtetéseket levonni az első kör eredményeiből
Fotó: Reuters
Marcello Lippi szerint fölösleges messzemenő következtetéseket levonni az első kör eredményeiből

1. CSOPORT
A Magyarország–Dánia mérkőzés mellett még egy 0–0-s mérkőzést játszottak: Albániában nem bírt a hazai csapattal Svédország. A vezető svéd napilap, az Aftonbladet elégedetlen Lars Lagerbäck csapatának teljesítményével, és a svéd szakvezető is elismeri, hogy a továbbiakban ennél sokkal jobb játék kell.

Az újság elsősorban a csapat új, 3–5–2-es felállását kritizálja, amelyben szinte egyetlen pozitívumként Kim Källström irányítóként nyújtott játékát emelik ki. A háromkoronások szerdán a magyarok ellen javíthatnak.

Málta jól tartotta magát Portugália ellen az első félidőben (0–1), ám a második játékrészben felőrölték őket a luzitánok, játékukon nem érződött különösebben Cristiano Ronaldo hiánya.

5. CSOPORT
A Marca spanyol napilap a bosnyákok elleni győztes találat szerzője, David Villa gólörömét hozza a címlapon, kiemelve, hogy az Eb-gólkirály ismét a legjobbkor köszönt be. Vicente del Bosque elsősorban azt sajnálja, hogy játékosai elhibázták az adódó lehetőségeket.

Hogy a finomhangolás sikerül-e a következő napokban, az szerdán az örmények elleni találkozón derül ki.

6. CSOPORT
Capello (balra) és Rooney is tudja: a horvátok ellen több kell
Fotó: Reuters
Capello (balra) és Rooney is tudja: a horvátok ellen több kell
Anglia az Andorrával szembeni (Barcelonában játszott) 2–0-val készült a horvátok elleni következő mérkőzésre. Fabio Capello, a háromoroszlánosok mestere így értékelt: „Rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, és elégedett vagyok, mert fontos három pontot szereztünk. Ma ez volt a legjobb tizenegy, jó döntés volt, hogy Theo Walcott játszott David Beckham helyett. Veszélyesen, gyorsan és jól játszott. A horvátok elleni egy másik meccs lesz. Győzelemre kell játszanunk, mint mindig.”

Horvátország nyitányként 3–0-ra intézte el Kazahsztánt a zágrábi találkozó előtt
.

8. CSOPORT
Bulgária nem tudott győzni Montenegróban, ám ennél is nagyobb durranás lett volna, ha Ciprus pontot szerez Olaszország ellen. Hogy ez nem sikerült, a kétgólos Antonio Di Natale hosszabbításban elért találatának köszönhető, ám mérkőzés utáni nyilatkozatában Marcello Lippi, az olaszok világbajnok szövetségi kapitánya is elismerte, hogy jó adag szerencséjük volt.

„Nem kétséges, hogy többet arattunk, mint amennyit érdemeltünk volna. Jól felkészültünk a találkozóra, bár tudtuk, hogy a ciprusiak két csatára gondot okozhat. Arra persze nem számítottunk, hogy már a mérkőzés elején kettőt kell cserélnünk” – utalt Lippi arra, hogy már az első bő negyedórában sérülés miatt le kellett cserélni Alessandro Gamberinit és Fabio Grossót.

„El kell ismerni szerencsénk volt, de eleget tettünk érte” – mondta Lippi, akit az olasz újságírók a többi selejtező mérkőzésről is kérdeztek. „Hogy kommentáljam a többi meccset? Fölösleges bármit is mondanom, hiszen még csak az első körnél járunk, sok van még hátra.”

9. CSOPORT
Norvégia hazai pályán 2–2-t játszott a Izlanddal, Eidur Gudjohnsenék kétszer is talpra tudtak állni hátrányból. Az előző Eb-selejtezősorozat során az olaszok ellen pótselejtezőt játszó skótok vereséggel nyitottak: Szkopjéban nem bírtak a 40 fokos meleggel, és 1–0-ra kikaptak Macedóniától.

George Burley, a skótok kapitánya csalódott volt . „Kellett némi idő, míg hozzászoktunk a körülményekhez – mondta Burley, akinek csapata a 6. percben lőtt Naumoszki-gól miatt csak futott az eredmény után. – Voltak lehetőségeink, és nem kaptunk meg egy tizenegyest. Jobbak voltunk, és ezt itt nem sok csapat fogja elmondani majd magáról. Összességében, minden körülményt egybevetve, játékosaim nem tehettek volna többet, legalább egy pontot megérdemeltek volna” – kesergett a skótok kapitánya.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik