Eb-selejtező: kihirdette bő keretét a magyarok elleni meccsre a szerb kapitány

TŐKE JÁNOSTŐKE JÁNOS
Vágólapra másolva!
2023.08.22. 10:53
null
Az Al-Hilalba <a href="https://www.nemzetisport.hu/minden_mas_foci/szaud-arabia-neymart-es-mitrovicsot-is-bemutatta-az-al-hilal-video-2974031" target="_blank">szerződő</a> <strong>Alekszandar Mitrovics</strong> is a keret tagja (Fotó: Getty Images)
A 2024-es Európa-bajnokságra való kijutás szempontjából kulcsfontosságúnak nevezi a szerb sajtó a szeptember 7-én Belgrádban megrendezendő Magyarország elleni selejtező mérkőzést, amelyre Dragan Sztojkovics szövetségi kapitány kihirdette bő keretét, vagyis közzétette azoknak a játékosoknak a nevét, akik közül majd kikerülnek azok, akikre számít a magyar válogatott elleni mérkőzésen, valamint a három nappal később, Litvániában sorra kerülő találkozón.

 

A felkészülésre meghívót kapott két újonc is: az egyik a Cagliari kapusa, Borisz Radunovics, a másik pedig a Topolyai Sport Club korábbi csatára, Petar Ratkov, aki nyáron a Red Bull Salzburgba igazolt. Ratkov minden bizonnyal azért is került be a keretbe, mert az édesanyja révén horvát útlevéllel is rendelkezik, és a szerbek szomszédjai már jó ideje keresik Mario Mandzukic utódját, s a mindössze 19 éves, hórihorgas támadó kiválóan alkalmas lett volna erre a szerepre, viszont úgy tűnik, a szerbeknek eszük ágában sincs átengedni a csatárt a horvátoknak.

A listán nem szerepel Darko Lazovics neve, aki a bulgáriai vendégszereplés során az utolsó pillanatban lőtt góllal mentetett pontot a vendégek számára. Ott van viszont Alekszandar Mitrovics, aki nemrég elhagyta a Fulhamet, és csakúgy, mint a válogatott legértékesebbnek tartott játékosa, Szergej Milinkovics-Szavics – az Al-Hilalba igazolt.

Sztojkovics szeptember elsején teszi közzé a szűk keretet, három nappal később pedig a szerb válogatott főhadiszállásán, Ópazován (Sztara Pazova) tart sajtótájékoztatót.

A Eb-selejtezőcsoportot a magyar válogatott vezeti hét pontjával, de csak jobb gólkülönbségével előzi meg a szerb együttest. A belgrádi rangadó azért lesz zárt kapus, mivel márciusban a szerb szurkolók diszkriminatív rigmusokat skandáltak a Montenegró ellen 2–0-ra megnyert találkozón.

A SZERB KERET
KAPUSOK: Vanja Milinkovics-Szavics (Torino), Predrag Rajkovics (Mallorca), Djordje Petrovics (New England Revolution), Borisz Radunovics (Cagliari)
VÉDŐK: Nikola Milenkovics (Fiorentina), Sztrahinja Erakovics (Zenit), Nemanja Gudelj (Sevilla), Milos Veljkovics (Werder Bremen), Sztrahinja Pavlovics (Red Bull Salzburg), Szrdjan Babics (Szpartak Moszkva), Filip Mladenovics (Panathinaikosz)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Andrija Zsivkovics (PAOK), Nemanja Radonjics (Torino), Nemanja Makszimovics (Getafe), Uros Racsics (Sassuolo), Ivan Ilics (Torino), Marko Grujics (Porto), Filip Kosztics (Juventus), Dusan Tadics (Fenerbahce), Lazar Szamardzsics (Udinese), Sztefan Mitrovics (Crvena zvezda), Szergej Milinkovics-Szavics (Al-Hilal)
TÁMADÓK: Alekszandar Mitrovics (Al-Hilal), Dusan Vlahovics (Juventus), Luka Jovics (Fiorentina)

EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
G-CSOPORT
5. FORDULÓ
Szeptember 7., csütörtök

20.45: Szerbia–Magyarország
18.00: Litvánia–Montenegró
Szabadnapos: Bulgária

A G-CSOPORT ÁLLÁSA
1. MAGYARORSZÁG 3 2 1 5–0 +5 7
2. Szerbia 3 2 1 5–1 +4 7
3. Montenegró 3 1 1 1 1–2 –1 4
4. Bulgária 4 2 2 2–6 –4 2
5. Litvánia 3 1 2 1–5 –4 1

 

KORÁBBAN

Március 24., péntek
Bulgária–Montenegró 0–1 (0–0)
Razgrad. G: Krsztovics (70.)
Szerbia–Litvánia 2–0 (1–0)
Belgrád. G:Tadics (16.), Vlahovics (53.)
Szabadnapos: Magyarország

Március 27., hétfő
MAGYARORSZÁG–BULGÁRIA 3–0 (3–0)

Budapest. G:Vécsei (7.), Szoboszlai (26.), Ádám M. (40.)
Montenegró–Szerbia 0–2 (0–0)
Podgorica. G:Vlahovics (78., 90+6.)
Szabadnapos: Litvánia

Június 17., szombat
Litvánia–Bulgária 1–1
Kaunas. G: Girdvainis (15.), ill. M. Petkov (27.)
Montenegró–Magyarország 0–0
Podgorica
Szabadnapos: Szerbia

Június 20., kedd
Magyarország–Litvánia 2–0 (1–0)
Budapest,
Puskás Aréna. G: Varga Barnabás (32.), Sallai R. (83.)
Bulgária–Szerbia 1–1 (0–0)
Razgrad. G: Deszpodov (47.), ill. Lazovics (90+6.)
Szabadnapos: Montenegró

MINDEN, AMIT AZ EB-SELEJTEZŐRŐL TUDNI KELL, ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik