Eb 2024: Neuer márciusban visszatérhet a német válogatottba

Vágólapra másolva!
2023.12.17. 14:01
null
Manuel Neuer visszatérhet a válogatottba (Fotó: Getty Images)
Julian Nagelsmann szövetségi kapitány szerint a világ egyik legjobb kapusának tartott Manuel Neuer márciusban visszatérhet a német labdarúgó-válogatottba.

 

„Ha minden úgy folytatódik az idényben, ahogy az jelenleg zajlik, akkor ez fog történni” – jelentette ki a szeptemberben kinevezett szakvezető. „Folyamatosan beszélek vele, a teljesítménye elképesztően jó” – folytatta.

A Bayern München hálóőre védte a nationalelf kapuját 2010 óta minden nagy tornán, azonban legutóbb a tavalyi világbajnokságon öltötte magára a címeres mezt, mivel a katari esemény után síbalesetben eltörte a lábát. A 37 éves játékos októberben tért vissza a klubcsapatában, a német válogatottban pedig a Barcelonában futballozó Marc-André ter Stegen helyettesítette, aki most legalább két hónap kihagyásra kényszerül a hátműtétje miatt.

„A labdarúgás arról szól, hogy együtt sikeresek legyünk. Ha márciusban a kettő közül az egyik egyértelműen jobb, mint a másik, akkor meg kell hoznom azt a döntést, ami az egyiküknek pozitív, a másikuknak negatív lesz” – fogalmazott a 36 éves Nagelsmann, aki ezzel arra is utalt, hogy a márciusi döntése akár a nyári Európa-bajnokságra is szólhat, amelyen a németek házigazdaként a magyarokkal is azonos csoportba kerültek.

A német csapat március 23-án a vb-ezüstérmes francia együttessel, majd három nappal később a holland válogatottal játszik felkészülési mérkőzést. A magyar és a német válogatott az A-csoport második fordulójában találkozik egymással az Eb-n: a két csapat június 19-én Stuttgartban csap össze. A négyes másik két tagja Svájc és Skócia lesz.

UEFA EURO 2024, NÉMETORSZÁG
A CSOPORTKÖR MENETRENDJE
A-CSOPORT
JÚNIUS 14., PÉNTEK

21.00, München: Németország–Skócia
JÚNIUS 15., SZOMBAT
15.00, Köln:
MAGYARORSZÁG–Svájc
JÚNIUS 19., SZERDA
18.00, Stuttgart: Németország–MAGYARORSZÁG
21.00, Köln: Skócia–Svájc
JÚNIUS 23., VASÁRNAP
21.00, Stuttgart: Skócia–MAGYARORSZÁG
21.00, Frankfurt: Svájc–Németország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik