Eb-selejtező: két büntető, öngól és egy remek átlövés – négyet rúgtak Máltán az angolok

Vágólapra másolva!
2023.06.16. 22:52
null
Harry Kane (9) és Trent Alexander-Arnold (10) is betalált (Fotó: Getty Images)
Idegenben 4–0-ra legyőzte Máltát az angol válogatott a 2024-es labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőjének C-csoportjában. Az ötös másik találkozóján az ukránok 2–0-s hátrányból álltak fel és fordítottak Észak-Macedónia otthonában.

Nem kellett sok a Pickford – Trippier, Guéhi, Maguire, Shaw – Alexander-Arnold, Rice, Henderson – Saka, Kane, Maddison kezdővel pályára lépő angoloknak Máltán, Gareth Southgate együttese már nyolc perc után előnybe került. A jobb oldali nyolcas pozícióban játszó Trent Alexander-Arnold szöktette a jobb oldalon Bukayo Sakát, az Arsenal szélsője Harry Kane-t kereste középen, a Tottenham csatárát azonban megelőzte a hazaiak védője, Ferdinando Apap és a saját kapujába talált.

A 10-es mezt megkapó Alexander-Arnold húsz perccel később kettőre növelte a „háromoroszlánosok” előnyét, egy remek átlövéssel vette be a kaput. Már a 30. percben gyakorlatilag lezárta a találkozót az angol válogatott: Kane előbb kiharcolt egy büntetőt, majd higgadtan értékesítette is.

TRENT ALEXANDER-ARNOLD ÁTLÖVÉSGÓLJA

Ahogyan az első félidőben Kane, a második játékrészben a csereként beálló Callum Wilson harcolt ki egy tizenegyest, amelyet értékesített is.

A C-csoport másik mérkőzésén Észak-Macedónia fogadta Ukrajnát. Az első félidőben a korábbi újpesti Enisz Bardi büntetőjével és a Napoli-középpályás Elif Elmasz találatával már kettővel mentek a hazaiak. A második játékrészben az ukránok Illja Zabarnij góljával szépítettek, majd a 68. percben egyenlíteni is tudtak, Juhim Konoplja szerzett gólt. Öt perccel később megfogyatkoztak a hazaiak, a hajrában pedig a mezőnyfölényüket ki is használták az ukránok, Viktor Cihankov fejjel váltotta gólra a második asszisztját jegyző Mihajlo Mudrik beadását.

EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
3. FORDULÓ
C-CSOPORT
Málta–Anglia 0–4
Ta'Qali. G:
Apap (8. – öngól), Alexander-Arnold (28.), Kane (30. – 11-esből), C. Wilson (82. – 11-esből).
Észak-Macedónia–Ukrajna 2–3
Szkopje. G:
Bardi (31. – 11-esből), Elmasz (39.), ill. Zabarnij (62.), Komoplja (67.), Cihankov (83.)

A C-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Anglia 3 3 8–1 +7 9
2. Ukrajna 2 1 1 3–4 –1 3
3. Olaszország 2 1 1 3–2 +1 3
4. Észak-Macedónia 2 1 1 4–4 0 3
5. Málta 3 3 1–8 –7 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik