Szerbia–Portugália: hatgólos mérkőzés, C. Ronaldo is betalált

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2019.09.07. 20:35
null
Az első gól előtti pillanatok (Fotó: AFP)
A címvédő portugál labdarúgó-válogatott fontos, 4–2-es győzelmet aratott Szerbiában az Európa-bajnoki selejtezők B-csoportjának nagy rangadóján.



EB-SELEJTEZŐK
B-CSOPORT
Szerbia–Portugália 2–4 (Milenkovics 68., A. Mitrovics 85., ill. W. Carvalho 42., Guedes 58., C. Ronaldo 80., B. Silva 86.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Hatalmas összecsapások és kegyetlen belemenések uralták a szerbek és a portugálok összecsapásának első félidejét, s érthető volt a buzgalom: a címvédő két döntetlennel indította a selejtezőket, a szerbek három forduló alatt csak négy pontot gyűjtöttek.

Természetesen a házigazdák egy Ki rúg nagyobbat Cristiano Ronaldo-versennyel kezdtek, és igen nagy lelkesedést és szakértelmet mutattak ebben a műfajban, pedig nem volt jó formában a portugálok zsenije, a szünet előtt két nagy helyzetet is kihagyott, majd lyukat rúgott a kapu torkában, de ezt megúszta, mert lesen állt. A hazaiak legjobbja és legveszélyesebbje a veterán balhátvéd, Alekszandar Kolarov volt, aki a mérkőzés embere is lehetett volna, ha nem rúgja le kegyetlenül Nélson Semedót, akit le is kellett cserélni.

Az első félidő után a vendégek vonulhattak vezetéssel pihenőre, köszönhetően a volt újpesti kapus, Marko Dmitrovics hibájának és William Carvalho szerencséjének, majd a második félidőt is jobban kezdték a portugálok, két Ronaldo-kísérlet után Goncalo Guedes rázta meg magát, s lőtt hatalmas gólt. Egy szöglet után szépítettek a szerbek az előrehúzódó védő, a 195 centiméteres Nikola Milenkovics révén, sőt Alekszandar Mitrovics is rúgott egy bombagólt, csakhogy a vendégek előtte és utána is betaláltak: előbb Cristiano Ronaldo váltotta gólra Bernardo Silva remek passzát, majd a középpályás lőtt okosan a bal alsóba.

Érdekes, hogy a két sztárcsatár, Luka Jovics és Joao Félix is nagyon kevés lehetőséget kapott, mindketten csereként léptek pályára a hajrában; Ronaldo a 159. válogatottbeli fellépésén a 89. találatát szerezte, 37 gólpassz mellett; a nyáron topklubok által csábított Bruno Fernandes az új idényben hat mérkőzésen nyolc kanadai pontnál tart.

Mivel az ukránok ismét nyertek, roppant fontos győzelmet aratott a címvédő, a szerbek pedig kezdhetnek megbarátkozni azzal a gondolattal, hogy ezt a nagy tornát nélkülük rendezik meg.

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

KORÁBBAN
Litvánia–Ukrajna 0–3
(Zincsenko 7., Marlos 31., Malinovszkij 62.)

A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Ukrajna 5 4 1 11–1 +10 13
2. Portugália 3 1 2 5–3 +2 5
3. Luxemburg 4 1 1 2 4–5 –1 4
4. Szerbia 4 1 1 2 7–11 –4 4
5. Litvánia 4 1 3 3–10 –7 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik