Giroud ismét betalált, de ez még kevés volt a franciáknak az Eb-hez

CS. Z.CS. Z.
Vágólapra másolva!
2019.10.14. 20:29
null
Küzdelmes mérkőzést játszott egymással a francia és a török válogatott (Fotó: AFP)
Franciaország hazai pályán 1–1-es döntetlent játszott Törökországgal a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőjének H-csoportjában, ezzel mindkét együttes 19 pontos nyolc fordulót követően. Izland még őrzi matematikai reményét: 2–0-ra nyert Andorra ellen. A csoport harmadik mérkőzésén Albánia idegenben ütötte ki Moldovát.

 

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Az ideges, feszült kezdés után egyértelműen a franciák kerültek fölénybe a találkozón. A Kylian Mbappét, illetve a cserék közé nevezett Olivier Giroud-t nélkülöző hazaiak közül Kingsley Coman vitte a prímet: a Bayern München szélsője rengeteg fejtörést és forgolódást okozott a védőknek és helyzetet is teremtett, ám finom sarkazása után Antoine Griezmann nem tudott túljárni a remekül védő Mert Günok eszén, sőt a kapus a rendkívül aktív Moussa Sissoko ismétlésénél is hárított.

Jellemző, hogy a törökök az első félidőben csupán egy blokkolt lövésig jutottak, Steve Mandandának gyakorlatilag csak egy kifutásnál kellett jobban megmozgatnia magát. Eközben a túloldalon az idő előre haladtával a Les Bleus egyre többször jutott be a 16-oson belülre, ám a Merih Demiral fémjelezte török védelem a szünetig állta a sarat.

A második játékrész elején mutattak némi életjelet a vendégek is támadásban, Burak Yilmaznak volt egy nagyobb helyzete, ám ennél tovább nem jutott Senol Günes csapata: pár perc izgalom után helyre állt a világ(bajnok) rendje. S ehhez hozzátartozott az is, hogy a hajrára beállt Olivier Giroud, aki néhány perccel később megszerezte a vezetést: Antoine Griezmann szögletét követően a középcsatár 5 méterről a kapu üresen hagyott jobb oldalába csúsztatott a 76. percben, 1–0!

Igen ám, de Törökország váratlanul egyenlíteni tudott, amiben jelentős része volt a szünetben csereként beálló Hakan Calhanoglunak, aki nem először okozott veszélyt szabadrúgásával. A 82. percben a francia térfél közepéről ívelt a kapu elé, a hosszú oldalon érkezett Kaan Ayhan, és a kapu jobb oldalába fejelt. Kaan Ayhan korábban Konyában is bevette a világbajnok kapuját! 1–1

A hajrában jött a francia nyomás, de Törökország kibrusztolta a döntetlent, így egyelőre továbbra sem dőlt el véglegesen semmi sem a csoportban: Izland az Andorra elleni győzelmével megőrizte matematikai esélyét, hogy beérje riválisait.

A szigetországi válogatott saját közönsége előtt magabiztos sikert ért el Andorra ellen, a hazaiaknak még az is belefért, hogy a csereként beálló Gylfi Sigurdsson tizenegyest hibázzon a második félidőben. Andorra a 90 perc alatt összesen két kaput találó lövést vagy fejest tudott felmutatni, ezzel szemben a végig jelentős mezőnyfölényben futballozó izlandiak hetet – ebből kettő gól is lett. 2–0

Albánia már az első félidőben elrendezte a Moldova elleni találkozót: a 40. percre háromgólos előnyben voltak a vendégek. A második félidő végén Rey Manaj állította be a 0–4-es végeredményt.

EB-SELEJTEZŐK
8. FORDULÓ
H-CSOPORT
Franciaország–Törökország 1–1 (Giroud 76., ill. Kaan Ayhan 82.)
Izland–Andorra 2–0 (A. Sigurdsson 38., Sigthorsson 65)
Moldova–Albánia 0–4 (Cikalleshi 22., Bare 34., Trashi 40., Manaj 90.)

A H-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Franciaország 8 6 1 1 21–5 +16 19
2. Törökország8 61116–3+1319
3. Izland 8 5 3 12–10 +2 15
4. Albánia 8 4 4 14–10 +4 12
5. Andorra 8 1 7 1–16 –15 3
6. Moldova 8 1 7 2–22 –20 3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik