Eb 2020: Célom volt, hogy visszatérhessek a válogatottba – Hummels

MTI/K. B.MTI/K. B.
Vágólapra másolva!
2021.05.31. 16:44
null
Mats Hummels és Thomas Müller egyaránt visszatérhetett a válogatottba (Fotó: AFP)
A 2014-ben világbajnok Mats Hummels az elmúlt években azért dolgozott, hogy visszakerülhessen a német válogatottba, amely a magyar csapattal szerepel azonos csoportban a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságon – írja a Magyar Távirati Iroda.

 

A Borussia Dortmund védője, Mats Hummels a Bayern München támadójával, Thomas Müllerrel, valamint a szintén Münchenben futballozó Jérome Boatenggel együtt került ki a nationalelfből Joachim Löw szövetségi kapitány 2019 márciusi döntésének értelmében.

A tavalyról az idénre halasztott kontinenstorna után távozó Löw azonban most behívta Müllert és Hummelst a válogatottba, amely szerdán a dánok ellen játszik felkészülési mérkőzést.

„Fájt, de minden erőmmel azon voltam, hogy visszakerüljek, mert büszkeség Németországért játszani” – jelentette ki Hummels, aki bevallotta, múlt pénteken „kissé izgatott és feszült″ volt, amikor újra csatlakozott a válogatott keretéhez, mostanra azonban készen áll arra, hogy segítse az együttest a dánok, valamint jövő hétfőn a lettek elleni meccsen.

„Már ezeken a találkozókon is úgy akarunk játszani, mintha az Eb-n lennénk. Ugyanazt a tempót, intenzitást és minőséget akarjuk pályára vinni, amit majd a torna ideje alatt láthatnak tőlünk” – idézte Hummels szavait az MTI.

A németek mindhárom csoportmeccsüket Münchenben játsszák, először június 15-én a világbajnok franciákat fogadják, majd 19-én az Eb-címvédő portugálok, aztán 23-án a magyarok következnek.

EURÓPA-BAJNOKSÁG
F-CSOPORT (BUDAPEST, MÜNCHEN)
Június 15., kedd, 18.00
Budapest
Magyarország–Portugália
Június 15., kedd, 21.00
München
Franciaország–Németország
Június 19., szombat, 15.00
Budapest
Magyarország–Franciaország
Június 19., szombat, 18.00
München
Portugália–Németország
Június 23., szerda, 21.00
Budapest
Portugália–Franciaország
Június 23., szerda, 21.00
München
Németország–Magyarország

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik