Eb 2016: A továbbjutás olyan lenne, mint az arany – Németh

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.15. 11:17
null
Németh Krisztián szerint Eb-arannyal érne fel számunkra a továbbjutás (Fotó: Hegedüs Gábor)
A magyar labdarúgó-válogatott Ausztria elleni győzelmének másnapján Németh Krisztián és a második gólt szerző Stieber Zoltán válaszolt az újságírók kérdéseire. Németh elmondta, hogy a továbbjutás Eb-győzelemmel érne fel, és hogy csak röviden ünnepeltek a siker után.

„Jól alakult a lábam rehabilitációja, tünetmentes vagyok. Sokat segített az egész stáb, fizikailag teljesen rendben vagyok” – kezdte a sajtótájékoztatót Németh Krisztián.

Stieber Zoltán arról beszélt, értesültek arról, hogy milyen örömet szereztek az embereknek, milyen reakciókat váltott ki a győzelmük.

„Stibi talán még mindig nem hiszi el. Álomszerű volt az egész. Szinte hiba nélkül játszottunk, ha meg mégis volt hiba, akkor Király Gábor javított” – tette hozzá Németh Krisztián.

Németh ezután kérdésre válaszolva Izlandról beszélt. Elmondta, nem lepte meg az északiak Portugália elleni pontszerzése, mert nagyon jó és kiszámíthatatlan csapatról van szó. Stieber Zoltán is egyetértett ezzel, hozzátéve, hogy nagyon nehéz meccsre számít Izland ellen a következő fordulóban.

„Tíz percre szálltam be, ez alatt próbáltam a legtöbbet adni, szerencsére sikerült gólt szereznem. De ez a győzelem a csapat érdeme” – mondta az osztrákok elleni sikerrel kapcsolatban Stieber.

Németh elmondta, a meccs után csak röviden ünnepeltek, mert már elkezdték a regenerációs felkészülést Izland ellen.

„Gera Zoltán mondta azt, hogy kicsit éhesebbek lettünk, de csapatként kell tovább funkcionálnunk, úgy ahogy eddig, ez a legfontosabb” – hangsúlyozta Németh Krisztián.

„A szövetségi kapitány mindenkinek gratulált, de hosszabb beszélgetés nem volt. Érthető, hogy felfokozott a várakozás otthon, bízom benne, hogy meg lehet a továbbjutás” – fogalmazott Stieber Zoltán.

„A továbbjutás számunkra már olyan lenne, mintha megnyernénk az Eb-t. Jó most ránézni a tabellára. Sikerült meglepetést szereznünk, de bízom benne, hogy lesznek még meglepetéseink, lesznek még győzelmeink” – folytatta Németh Krisztián, aki elmondta, hogy a siker titka a jó felkészülés volt, illetve arról is beszélt, hogy főképp fejben volt fárasztó a meccs.

Stieber Zoltán a sajtótájékoztató végén hozzátette, az osztrákok elleni meccs előtt is tartott lelkesítő beszédet az öltözőben Dzsudzsák Balázs, de arról nem beszélt a középpályás, hogy pontosan mi hangzott el.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik