Eb 2016: Feröer 41 nyeretlen hónap után legnagyobb sikerét aratta

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.15. 13:52
Görögország idegenbeli legyőzésével története legnagyobb győzelmét aratta Feröer, állítja a válogatott szövetségi kapitánya, Lars Olsen.

A szigetország legjobbjai 2011 júniusa után nyert újból tétmérkőzést, akkor Észtországot múlták felül hazai környezetben. Még több idő telt el a legutóbb idegenbeli siker óta (szintén tétmérkőzésen), ehhez 2001 márciusáig kell visszalapoznunk az eredmények között, akkor Luxemburg volt az ellenfél.2011 júniusa után nyert újból tétmérkőzést, akkor Észtországot múlták felül hazai környezetben. Még több idő telt el a legutóbb idegenbeli siker óta (szintén tétmérkőzésen), ehhez 2001 márciusáig kell visszalapoznunk az eredmények között, akkor Luxemburg volt az ellenfél.

Pireuszban Jóan Edmundsson második félidei találata hozta meg a régen várt sikert, amely az Eb-selejtezők F-csoportjában az utolsó előtti helyre mozdította Feröert, a sereghajtó Görögország elé.

„Ez Feröer legnagyobb győzelme, ez nem is kétséges. 1992-ben megvertük Ausztriát, de Görögország nagyobb név a futballban. Pontosan tudtuk, hogy mit kell és mit akarunk játszani a görögök ellen, s jól hajtottuk végre a feladatunkat. Megérdemeltük a sikert.”

AJÁNLÓ: ÍGY ÜNNEPELTÉK A FERÖERI JÁTÉKOSOK A PIREUSZI GYŐZELMET – VIDEÓ

„Tudtuk, hogy a görögök szeretik maguknál tartani a labdát, ezért is építettünk a kontrákra. Sok helyzetünk volt, jól védekeztünk és veszélyesen lendültünk át támadásba.

Olsen azt sem zárta ki, hogy együttese akár a továbbjutást is kiharcolja a csoportból.

„A labdarúgásban bármi lehetséges. Jelenleg csak három pontunk van négy mérkőzésből, de ha további győzelmeket aratunk, tovább is juthatunk” – tette hozzá a feröeriek dán szövetségi kapitánya.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik