Eb 2016: Löw szerint egy hiba volt a németek játékában

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.12. 11:09
Mint arról már beszámoltunk, az Európa-bajnoki selejtezősorozat D-csoportjában a lengyel labdarúgó-válogatott hazai pályán meglepetésre 2–0-ra megverte a meccset végigtámadó Németországot, amely 1998 óta először veszített el idegenbeli kvalifikációs mérkőzést. A mérkőzés után Joachim Löw, a németek szövetségi kapitánya érthetően csalódott volt.

„Természetesen csalódottak vagyunk, mivel kikaptunk, de nem hibáztatom a csapatot – kezdte Joachim Löw. – Egy hibánk volt, hogy nem tudtunk élni a lehetőségeinkkel. A befejezéseknél rendre hibáztunk, ezért nem szereztünk gólt. A csapat a saját játékát játszotta, meg is voltak a helyzeteink, de amíg mi nem tudtunk élni ezekkel, Lengyelország az első helyzetéből gólt szerzett. Az utolsó percekben nem tudtuk megfelelően kihasználni a pálya szélességét.”Joachim Löw. – Egy hibánk volt, hogy nem tudtunk élni a lehetőségeinkkel. A befejezéseknél rendre hibáztunk, ezért nem szereztünk gólt. A csapat a saját játékát játszotta, meg is voltak a helyzeteink, de amíg mi nem tudtunk élni ezekkel, Lengyelország az első helyzetéből gólt szerzett. Az utolsó percekben nem tudtuk megfelelően kihasználni a pálya szélességét.”

„Egy ilyen vereség után természetesen rá kell jönnünk, hol hibáztunk. Vissza kell nyernünk az erőnket, a keddi mérkőzést pedig meg kell nyernünk. Írország ugyanabban a védekező stílusban játszik majd, mint ahogy a lengyelek is tették” – tette hozzá a németek szövetségi kapitánya.

Németország egy győzelmével és egy vereségével jelenleg a D-csoport negyedik helyén áll, Lengyelország, Írország és Skócia is megelőzi.

„Természetesen roppant elégedett vagyok, de már a keddi, Skócia elleni összecsapásra kell gondolnunk. Nehéz a világbajnok ellen játszani, ezért különleges taktikát képzeltünk el, amit teljes mértékben sikerült valóra váltanunk. Persze, egy kis szerencsére is szükségünk volt a sikerhez, de győzni szerettünk volna, és ezt a tervünket sikeresen teljesítettük. Mindazonáltal nem bízhatjuk el magunkat” – mondta a lengyeleket irányító Adam Nawalka.

„A továbbjutás szempontjából nagyon fontos három pontot szereztünk. Az első félidőben nehéz helyzetben voltunk, de sikerült túlélnünk. Jól védekeztünk, az ellentámadásaink pedig hatékonyak voltak, ezeket sokat gyakoroltuk az edzéseken. Nagyon készültünk erre a mérkőzésre, elégedett vagyok, hogy örömet okoztunk a szurkolóinknak. A szállodában megvizsgáljuk a sérültjeinket, Jakub Wawrzyniakot például le kellett cserélni. Ezektől függ, milyen taktikával játszunk kedden Skócia ellen” – zárta mondandóját a szakvezető.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik