Románia: olcsóbb lehet Piturca lelépése a válogatottól

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.25. 23:10
A ziarulring.ro értesülései szerint nem biztos, hogy 2016-ig szól Victor Piturca, a román labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának szerződése. Ha a megállapodás korábban jár le, a szakember olcsóbban is távozhat a kispadról.

A portál a szövetség munkatársától származó információra alapozva úgy tudja, hogy Piturca szerződése nem 2016-ban, hanem 2015-ben jár le. Ez esetben pedig nem 1.4 millió eurót (442 millió forintot) kellene fizetnie a szakembernek, ha azonnal távozni akar a válogatott éléről, hanem elég lenne 1.1 millió eurót.

Nemrég a szaúdi sajtó híradásai alapján terjedt el a hír, hogy a szövetségi kapitány otthagyja a válogatottat, és a szaúdi al-Ittihad irányítását veszi át. Ehhez viszont ugye távoznia kellene a román válogatt éléről. Nem mindegy azonban, hogy mennyiért vásárolhatja ki magát a szerződéséből.

És hogy mégegy csavar legyen a történetben, állítólag Piturca a szövetség elnökével, Razvan Burleanuval már meg is egyezett és 700 ezer euró ellenében távozik a szövetségi kapitányi székből. Persze csak a soron következő selejtezők után.

Mint ismert, a magyar válogatott október 11-én játszik Bukarestben Európa-bajnoki selejtezőt Romániával.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik