UEFA: Cassano 15 ezer eurót fizet a melegekre tett megjegyzésért

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2012.07.20. 17:43
Tizenötezer euróra büntette Antonio Cassanót, az olasz válogatott támadóját a homoszexuálisokra tett sértő kijelentése miatt az Európai Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága pénteken.

Az AC Milan futballistája a július elsején zárult lengyel-ukrán közös rendezésű kontinensviadal előtt egy sajtótájékoztatón újságírói kérdésre válaszolva azt mondta: reméli, hogy „nincsenek b.zik az olasz csapatban, de ha vannak, akkor az az ő problémájuk”.újságírói kérdésre válaszolva azt mondta: reméli, hogy „nincsenek b.zik az olasz csapatban, de ha vannak, akkor az az ő problémájuk”.

Az olaszokkal Eb-ezüstérmet nyert futballista fellebbezhet a döntés ellen. Cassano egyébként egy nappal később nyilvánosan elnézést kért a megjegyzésért:

„Elhatárolódok a homofóbiától, a mai nyilatkozatommal nem akartam megbántani senkit, és nem akartam megkérdőjelezni az emberek szexuális szabadsághoz való jogát. Csak azt akartam kifejezni, hogy ez egy olyan probléma, ami nem tartozik rám. Nem szeretnék ítélkezni mások szexuális beállítottságán, mindegyiket tiszteletben tartom” – mondta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik