Euro 2012: Prandelli szerint nem három védővel állnak ki

Vágólapra másolva!
2012.06.30. 19:32
Némi meglepetésre döntőbe került az olasz labdarúgó-válogatott a lengyel-ukrán Európa-bajnokságon. A finálé előtt a szövetségi kapitányt, Cesare Prandellit alaposan kifaggatták az olasz újságírók.

„A spanyolok a világ legjobbjai már évek óta, mindig mondjuk, hogy őket kell megvernünk a végső sikerhez – altatta kezdésként az ellenfelet Prandelli. – Erősségük nem merül ki a labdabirtoklásban, rengeteg labdát szereznek a középpályán, védelmük gyorsan visszazár. A középpályán kell föléjük kerekednünk, de nem vagyunk olyan arrogánsak, hogy azt mondjuk, a kezdetektől uraljuk majd a mérkőzést, túlságosan is tiszteljük ehhez a spanyolokat. A selejtezők során sokat támadtunk, és ezzel sokat kockáztattunk. Korábban soha nem ívelgettük előre a labdát hátulról, még edzéseken sem, de a hosszú labdák talán most sikerre vezetnek."Prandelli. – Erősségük nem merül ki a labdabirtoklásban, rengeteg labdát szereznek a középpályán, védelmük gyorsan visszazár. A középpályán kell föléjük kerekednünk, de nem vagyunk olyan arrogánsak, hogy azt mondjuk, a kezdetektől uraljuk majd a mérkőzést, túlságosan is tiszteljük ehhez a spanyolokat. A selejtezők során sokat támadtunk, és ezzel sokat kockáztattunk. Korábban soha nem ívelgettük előre a labdát hátulról, még edzéseken sem, de a hosszú labdák talán most sikerre vezetnek."

Kitért a csapat eszére, Andrea Pirlóra is, és elmondta, szerinte nem egyszemélyes a talján középpályássor.

„Középpályánk két éve összeállt, persze Pirlo szab fazont a csapatnak, de sokszor a többiek is képesek erre. Hogy a spanyolok meg unalmasak? Csak az emberek érzik úgy, de rendre hozzák az eredményeket, azaz abszolúte nem unalmasak. Támadni szeretnénk, mint mindig, de most a legfontosabb, hogy ne adjunk teret a spanyoloknak, és gyorsan visszaszerezzük a labdát".

A csoportmérkőzésen nem bírtak egymással a felek, és az a találkozó már csak azért is érdekes volt, mert a spanyolok klasszikus középcsatár nélkül, az olaszok pedig három védővel álltak ki.

„Megmondom őszintén, még nem döntöttem el 100 százalékosan, de aligha térünk vissza a 3–5–2-re, ám ha a mérkőzés közben úgy alakulnak az események, persze visszatérhetünk erre. Akkor kényszerből álltunk fel így, a 4–4–2-re visszatérve megtaláltuk az egyensúlyt a csapatrészek között, és úgy játszottunk ismét, mint a torna előtt. Pár edzésre még szükségünk van, hogy éhesen lépjünk pályára a fináléban."

Kitért két bolondos támadójára is Prandelli, aki szerint Antonio Cassano remeklése nem meglepő, mert elképesztő akarattal dolgozott és futballozott, különösen mióta apa lett; Mario Balotelli pedig rengeteget fejlődött, levetkőzte rosszfiús imázsát, áldozatokat hozva a sikerért – egyben megmutatva, hogy bizonyos szituációkban nélkülözhetetlen egy kis csibészség.

Elárulta azt is a mester, hogy a futballfanatikus olasz államelnök, Giorgio Napolitano hétfőn vendégül látja a csapatot, a döntő eredményétől függetlenül, és egy lelkesítő levelet is írt nekik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik