Hollandia: Van der Sar reaktiválása nem került szóba - Van Marwijk

Vágólapra másolva!
2011.03.17. 16:41
Bert van Marwijk, a holland labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a De Telegraafnak elmondta, nem kívánja visszahívni az oranjéba a válogatottsági rekorder Edwin van der Sart, annak ellenére sem, hogy az első számú kapus, Maarten Stekelenburg kiesett a magyar nemzeti csapat elleni Eb-selejtezőkről.

„Van der Sar reaktiválása nem került szóba, nem tervezzük visszahívni. Nagy kár Stekelenburg sérüléséért, és feladatot ad nekünk: meg kell oldanunk a megfelelő helyettesítést" – mondta Van Marwijk, akinek egyelőre két kapus áll a rendelkezésére.

A mieink elleni mérkőzéseken minden bizonnyal az Utrecht hálóőre, Michel Vorm áll a kapuban. Vorm legutóbb 2010 augusztusában, az Ukrajna elleni, 1–1-es döntetlenre végződő felkészülési mérkőzésen védett az oranjéban. Az ötszörös válogatott kapuvédő tétmeccsen mindössze egyszer (2009, Skócia–Hollandia 0–1) volt tagja a holland nemzeti tizenegynek.

„A legrosszabbkor esek ki, hiszen mind az Ajaxra, mind a holland válogatottra kulcsfontosságú mérkőzések várnak. Egy csavarral rögzítették a sérült ujjamat, viszont edzésről szó sem lehet, lassú felépülésre számíthatok. Egy egyszerű edzésbaleset volt, és valószínűleg vége az idényemnek, készülhetek a következőre" – nyilatkozta elkeseredetten az ujjtöréssel kidőlő Stekelenburg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik