F1: Vettel még az első verseny előtt dönthet a jövőjéről

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2020.04.17. 11:35
null
Vettel szerint nem lesz kevésbé értékes a vb-cím akkor sem, ha kevés futamot tudnak megrendezni (Fotó: AFP)
Egyre jobban haladnak a tárgyalások Sebastian Vettel és a Ferrari között, az sem zárható ki, hogy a felek még az első verseny előtt megegyeznek a hosszabbításról.

 

Mint beszámoltunk róla, a Ferrari ajánlatot tett a 2020 végéig érvényes szerződéssel rendelkező Sebastian Vettelnek nem sokkal az elhalasztott F1-es Ausztrál Nagydíj után. Igaz, az olasz Sky Sports értesülései szerint a maranellóiak nem túl kedvező feltételeket kínáltak, hiszen a hírek kevesebb pénzről és egyéves hosszabbításról szóltak.

A sorozatot évtizedeken át irányító Bernie Ecclestone ekkor úgy fogalmazott, a német helyében inkább visszavonulna, vagy csapatot váltana, s azt is megosztotta, a McLaren jó opció lehet a versenyzőnek.

A legutóbbi értesülések szerint azonban a felek egyre közelebb vannak a megállapodáshoz, s Vettel a Sky Sports Newsnak adott interjújában azt sem zárta ki, hogy még az első verseny előtt aláírja a hosszabbítást.

„Van még időnk a következő hetekben, és sajnos úgy tűnik, még jó ideig az idény sem veszi kezdetét. Ez természetesen még több időt biztosít számunkra, és jó esély van rá, hogy még az első futam előtt döntés születik. Haladni fogunk a tárgyalásokkal, de nem hiszem, hogy lenne igazi határidő. Hogy az első verseny előtt vagy csak azt követően döntünk, leginkább attól függ, mikor is lesz az a bizonyos első verseny" – utalt arra, hogy bár jelen állás szerint a június 28-i Francia Nagydíjjal startolhatna el a kiírás, a legfrissebb értesülések szerint sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy az Osztrák GP-vel indul az év.

Ez azonban nem jelentené azt, hogy azután sorban jöhetnének a versenyek, hiszen több helyszínen is kérdéses az esemény lebonyolítása, így a vezetőknek merőben új versenynaptárral kell előállniuk, s jelenleg úgy tűnik, igen kis esély van arra, hogy összejöjjön tizenhat–tizennyolc nagydíj, sőt egyes szakértők szerint a Formula–1 már annak is örülhet, ha sikerül a bajnokság rendezéséhez minimum szükséges futamszámot elérni, azaz legalább nyolc versenyhétvégét lebonyolítani.

Vettel ezzel kapcsolatban elmondta, szerinte nem igazán számít, pontosan hány Grand Prix-t tartanak meg, a vb-cím attól függetlenül ugyanolyan értékes lesz.

„Az idény ugyanúgy idény, ha tíz, húsz vagy éppen huszonöt futamot foglal magába, és neked ugyanúgy a legkiegyensúlyozottabbnak kell lenned, hiába van kevesebb nagydíj, minden egyes futam nagyon fontos. A bajnokság az bajnokság. Ha csak tíz futam lesz, akkor is nagyon sok dolgot kell jól csinálnod" – tette hozzá.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik