HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.06.25 08:06 Frissítve: 2018.06.25 08:28

F1: Verstappen még Vettel hibája kapcsán is kiakadt a médiára

Max Verstappen és a média kapcsolata nem éppen fényes az utóbbi időben, és ez vélhetően a Francia Nagydíjat követően sem változik egy ideig. A Red Bull versenyzője ugyanis megint emlékezetes választ adott az egyik újságírónak a versenyt követően – pedig a téma ezúttal nem is az ő vezetési stílusa volt.

HIRDETÉS
A Francia Nagydíj utáni sajtótájékoztató sem telt el emlékezetes pillanat nélkül (Fotó: AFP)

Sebastian Vettel a rajtot követően forgatta meg Valtteri Bottast a Francia Nagydíjon, így mindketten kénytelenek voltak rögtön az első körben a bokszutcába hajtani – a német törött első szárnya, míg Bottas bal hátsó defektje miatt. Kettejük akciója viszont kedvezett Max Verstappennek, aki így a rajtot követően előrelépett két pozíciót.

A sportfelügyelők Vettelt találták bűnösnek az esetért, és öt másodperces időbüntetéssel sújtották a németet. Bár a versenyt követő sajtótájékoztatón sem a Ferrari versenyzője, sem Bottas nem volt jelen, szóba került az eset és Vettel büntetése, melyekre Verstappen frappánsan reagált.

„Legközelebb, ha látod Sebet, meg kellene kérni, hogy változtasson a vezetési stílusán, mert őszintén szólva ez elfogadhatatlan – mondta a holland komoly arckifejezéssel. – Nekem ezt mondták a szezon elején, szóval azt hiszem, hogy neki is ezt kellene mondani. Továbbá persze Sebnek nem szabad újra ilyet tennie, és tanulnia kell ebből az egészből. Lépjünk már tovább, ezt tanácsolom mindenkinek a teremben."

Verstappen válasza mögött az állhat, hogy az utóbbi hetekben ő is sok kritikát kapott a médiától a hibáit követően. Néha már kezdett betelni nála a pohár emiatt – ez történt akkor is, mikor a kanadai versenyhétvége előtti hivatalos sajtótájékoztatón közölte a helyi újságírókkal, hogy ha több kérdést kap a témában, valakit le fog fejelni.

 

Funny: sarcastic Max Verstappen on the Sebastian Vettel / Valtteri Bottas crash | French GP 2018

Don't forget to Subscribe for more funny F1 videos! https://www.youtube.com/channel/UCJQp5DhunvseJJ6AJhz_OLw?sub_confirmation=1 

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.10 16:36:14

F1 nemzetisport.hu

A 44-es Mercedesbe majdnem belehajtott Szirotkin a Q2-ben • Vettel hátránya nem nagy, de vizsgálják.

2018.11.10 11:22:27

F1 nemzetisport.hu

Vettel először száguldott 1:08 alá • A Red Bullok nem voltak jó formában.

2018.11.09 16:27:27

F1 nemzetisport.hu

Verstappen olajszivárgás miatt kihagyta az edzés felét • Hülkenberg összetörte a Renault-t.

2018.11.09 10:49:57

F1 nemzetisport.hu

Red Bull, Ferrari, Mercedes sorminta az első hat helyen • Ricciardo 5 rajthelyes büntetést kapott.

HIRDETÉS
HIRDETÉS