F1: Még néhány kérdés, és valakit lefejelek – Verstappen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.07. 19:56
null
Verstappen megelégelte a kínos kérdéseket (Fotó: AFP)
Az utóbbi időben a Formula–1 világában Max Verstappen került a figyelem középpontjába a vitatható balesetei miatt. A Red Bull pilótája természetesen a Kanadai Nagydíj előtt sem úszta meg, hogy feltegyenek neki kérdést ezekkel kapcsolatban, az egyik újságíró viszont meglepő választ kapott.

A versenyhétvégék szokásos csütörtöki sajtótájékoztatójának vendége a Kanadai GP előtt Lance Stroll, Valtteri Bottas, Stoffel Vandoorne és Max Verstappen volt. Természetesen a helyszínen tartózkodó újságírók a hazai pályán versenyző Strollnak is feltettek jó néhány kérdést, de a középpontba mégis Verstappen került az utóbbi versenyhétvégéken mutatott vitatható manőverei, valamint az egyik ezt firtató kérdésre adott válasza miatt.

49. KANADAI NAGYDÍJ
PÉNTEK
16.00–17.30: 1. szabadedzés
20.00–21.30: 2. szabadedzés
SZOMBAT
17.00–18.00: 3. szabadedzés
20.00–21.00: időmérő edzés
VASÁRNAP
20.10: a verseny (70 kör, 305.270 km) rajtja
KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Június 24.,16.10:Francia Nagydíj
Július 1., 15.10:Osztrák Nagydíj
Július 8., 15.10:Brit Nagydíj

A Red Bull fiataljától ugyanis az egyik brit újságíró azt tudakolta, hogy miért van mostanában ennyi balesete.

„Nem tudom – próbálta ennyivel megválaszolni a kérdést, majd néhány másodpercnyi kínos csend után folytatta. – Ahogy a sajtótájékoztató elején is mondtam, kezdek belefáradni ezekbe a kérdésekbe, szóval ha jön még néhány, valakit le fogok fejelni."

Csakhogy az újságírók nem vették a célzást, és nem sokkal később a holland újra megkapta a baleseteit firtató kérdést.

„Volt két olyan, ami az én hibám volt. Viszont 2016-ban az is előfordult, hogy egy hétvégén három balesetem is volt. Ez azonban nem olyan drámai, mint amennyire egyesek annak mondják. Persze nem szereztem annyi pontot, amennyit kellett volna, ám ez nem csak az én hibám volt. Jobban is alakulhattak volna a dolgok, de mindenki próbálja nagyon drámainak beállítani a helyzetet" – vélekedett Verstappen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik