F1: Toto Wolff dicsérni akarta, ehelyett megsértette Bottast

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.29. 19:05
null
Bottas megsértődött (Fotó: Földi Imre)
Nagyszerű szárnysegédnek nevezte a Magyar Nagydíjat követően Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke versenyzőjét, Valtteri Bottast. A finn azonban bántónak tartja ezt a kifejezést, és leszögezte: nem kellene már a szezon felénél első és második számú versenyzőről beszélni a csapaton belül.

 

Hosszú körökig maga mögött tartotta Sebastian Vettelt Valtteri Bottas, miután a német a kerékcseréjét követően mögé jött vissza a pályára. Ez természetesen jól jött az élen álló Lewis Hamiltonnak, akinek győzelmére így nem volt veszéllyel Vettel, a Ferrari versenyzője ugyanis csak az utolsó körökben tudta megelőzni Bottast.

33. MAGYAR NAGYDÍJ
JÚLIUS 27., PÉNTEK
1. szabadedzés: Ricciardo 1:17.613
2. szabadedzés: Vettel 1:16.834
JÚLIUS 28.,SZOMBAT
3. szabadedzés: Vettel 1:16.170
időmérő edzés: Hamilton 1:35.658
JÚLIUS 29.,VASÁRNAP
verseny: 1. Hamilton 2. Vettel 3. Räikkönen
KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Augusztus 26., 15.10:Belga Nagydíj
Szeptember 2., 15.10:Olasz Nagydíj
Szeptember 16., 14.10:Szingapúri Nagydíj

A futamot követően Toto Wolffot kérdezték versenyzői teljesítményéről, a főnök keserédesnek titulálta, hogy Bottas végül nem tudott dobogóra állni, de megdicsérte, amiért jó szárnysegédje volt Hamiltonnak. Ezt azonban nem vette jó néven a finn.

„Először is, a szárnysegéd kifejezés bánt – reagált később főnöke megjegyzésére Bottas – Másodszor pedig nem látom, hogy bármi pozitív is történt volna velem ezen a versenyen. Jobb eredményt akartam. Azt gondoltuk, hogy meg tudjuk csinálni egy kiállással, de hamarabb végre kellett hajtani a kerékcserét, hogy védjük a pozíciónkat Kimivel szemben. Húsz körrel a vége előtt még minden jónak tűnt, kontrolláltuk a tempónkat, utána viszont a hátsó gumik elkezdtek elfogyni. Próbáltam addig és olyan keményen védekezni, ahogy csak lehetett, de rosszul végződtek a dolgok a törött szárny és a többi miatt.

Bottas emellett úgy érzi, túl korai szakaszában járunk az idénynek ahhoz, hogy neki már csak annyi dolga legyen, hogy ötödik világbajnoki címéhez segítse Hamiltont, így ezt a témát mindenképp meg szeretné vitatni a Mercedes vezetőivel.

„Azt hiszem, hogy beszélnünk kell a verseny után. Még csak a szezon felénél járunk, korai az ilyen lépés. Azonban természetesen a csapat később hozhat ilyen döntést” – vélekedik a finn pilóta, aki az ötödik helyen zárta a Magyar Nagydíjat.

Később a Twitteren bocsánatot kért, mert Wolff azt mondta neki, fordított esetben Hamiltonra is használta volna a szárnysegéd kifejezést.

Bottast mellesleg a futamot követőenmeg is büntették, amiért nekiment Daniel Ricciardónak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik