F1: tesztek, izoláció és vizsgálatok várnak a csapatokra Spielbergben

Vágólapra másolva!
2020.05.14. 19:52
null
Nézők biztosan nem lesznek a Red Bull hazai versenyén (Fotó: AFP)
Kialakították a tervezett Formula–1-es Osztrák Nagydíj megrendezésének egészségügyi tervét, amelynek értelmében a zárt kapus versenyhétvégén koronavírustesztek elvégzésére is alkalmas egészségi ellenőrzőpontokat alakítanak ki, kötelező lesz az arcmaszk viselése, a csapatok pedig egymástól izoláltan végzik majd a munkájukat.

Christopher Drexler regionális sporttanácsadó csütörtökön prezentálta az intézkedéseket, amelyek arra épülnek, hogy a Formula–1 alapvetően személyes kontaktoktól mentes sportág, így a távolságtartás könnyebben kivitelezhető. Ugyanakkor a rendszeres kézfertőtlenítés kötelező lesz a világjárvány miatt szezonnyitóvá alakuló spielbergi futamon.

Az F1 irányítói dupla hétvégét,július 5-i és 12-i versennyel terveznek Ausztriába, de az odautazás előtt az összes résztvevőnek át kell esnie a koronavírusteszten, ezt pedig a kéthetes ott-tartózkodás alatt mindenkinél megismétlik. A versenyzőknek és a csapattagoknak azt ajánlják, hogy a futamok után és az elutazás előtt is készíttessék el a tesztet, mert ha az negatív, akkor hazaérkezéskor nem kényszerülnek karanténba.

Mivel nézők nem mehetnek ki a Red Bull Ringre az F1-es futamokra, a környéken megfelelő mennyiségű szállodai szoba áll rendelkezésre a csapatok számára, még úgy is, hogy csak egyágyas szobákkal kalkulálnak.

A tervek szerint az egészségi ellenőrző vizsgálatokat mindennap elvégzik majd, a közös étkezésekre ezúttal nem lesz lehetőség, a csapatok pedig egymástól elkülönülten dolgoznak.

Az F1-es világbajnokság idei szezonja nem kezdődött még el, az idénynyitó márciusi Ausztrál Nagydíjat törölni kellett, és ugyanerre a sorsra jutott a monacói, valamint a francia futam.

További hét versenyt elhalasztottak, és a jelenlegi tervek szerint a szezon július elején kezdődhet el Spielbergben, ezután következne július 19-én a Brit, augusztus 2-án pedig a Magyar Nagydíj. Ugyanakkor létezik egy kiszivárgott, nem hivatalos versenynaptár is, amely szerint egy héttel később, augusztus 9-én lenne a magyarországi verseny.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik