F1: Schumacher pozitívan reagált a felébresztésre

Vágólapra másolva!
2014.01.30. 10:02
null
Immár hivatalos: megkezdték Schumacher lassú ébresztését a mesterséges kómából (Fotó: Reuters)
A BFMTV nevű francia televíziós csatorna is közölte: elkezdték a mesterséges kómában lévő Michael Schumacher felébresztését. A BFMTV-nek Stéphan Chabardes, a korábbi Formula–1-es pilótát kezelő idegsebész megerősítette a hírt.

Szerdán a L'Équipe és a Bild egybehangzóan közölte: megkezdték Michael Schumacher fokozatos felébresztését. Az egy hónapja kómában tartott korábbi F1-es versenyző menedzsere, Sabine Kehm azonban cáfolta a hírt, és figyelmeztetett: amíg nem adnak ki hivatalos közleményt, addig mindez csak találgatás.

A BFMTV-nek azonban éjszaka Stéphan Chabardes megerősítette: valóban elkezdték a pilóta felébresztését, a Schumachert kezelő idegsebész azonban további kérdésekre nem válaszolt. A Bild helyszínen tartózkodó újságírója is erről számolt be, míg a L'Équipe fejleményként közölte: Schumacher valóban jól reagált a felébresztésre, hunyorgott a szemével.

Jacqueline Hubert, a klinika igazgatója megtiltotta az ott dolgozóknak, hogy nyilatkozzanak a sajtónak a versenyző állapotáról. Sabine Kehm végül hivatalos kommünikében erősítette meg: az orvosok elkezdték a hétszeres F1-világbajnok fokozatos felébresztését.

„Michael érzéstelenítő adagját kicsit csökkentették, hogy megkezdhessék a felébresztési folyamatot, ami sokáig fog tartani. Az érintett felek közös megegyezéssel arra jutottak, hogy további információkat csak a folyamat véglegesítésénél hoznak nyilvánosságra. Időközben sem fogunk információkat közölni” – írta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik