F1: Sainz válthatja Palmert a Magyar Nagydíjon – sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.16. 08:49
null
Sainz „mezcsere” előtt? (fotó: AFP)
A Formula–1 mezőnye ezen a hétvégén a Brit GP-re fókuszál, de egy vaskos pletykának – és az arról beszámoló Auto Bild magazinnak – köszönhetően érdemes előretekinteni a két hét múlva esedékes Magyar Nagydíjra is. A lap beszámolója szerint ugyanis a Hungaroringen Carlos Sainz Jr. már a Renault-csapat színeiben versenyez majd az idén (is) várakozáson alul teljesítő Jolyon Palmer helyén, míg a Toro Rossónál a francia Pierre Gasly helyettesítheti a távozó spanyolt.

Carlos Sainz Jr. az elmúlt időszakban többször hangoztatta, hogy nem szeretne a következő idényben is a Toro Rosso-istállónál szerepelni, és nem a „kis bikáknál” képzeli el a jövőjét. Noha a hét elején a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner még úgy nyilatkozott, nem tervezik Sainz előléptetését, mert szerződés köti 2018-ra is a Toro Rossóhoz, könnyen elképzelhető, hogy a spanyolnak a Brit Nagydíj lesz az utolsó futama a faenzai nevelőegyesületnél.

68. BRIT NAGYDÍJ
JÚLIUS 14., PÉNTEK
1. szabadedzés: 1. Bottas 1:29.106
2. szabadedzés: 1. Bottas 1:28.496
JÚLIUS 15,. SZOMBAT
3. szabadedzés: 1. Hamilton 1:28.063
pole: Hamilton 1:26.600, 2. Räikkönen 1:27.147
JÚLIUS 16., VASÁRNAP
14.00: a verseny (52 kör, 306.198 km) rajtja
KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Július 30., 14.00: Magyar Nagydíj
Augusztus 27., 14.00: Belga Nagydíj
Szeptember 3., 14.00: Olasz Nagydíj

Az Auto Bild magazin értesülése szerint ugyanis az olasz team vezetősége közel áll ahhoz, hogy megállapodjon a Renault-val Sainz átigazolásáról. Mivel az elégedetlenkedő spanyolnak érvényes szerződése van a következő szezonra is, a Toro Rosso némi lelépési díjat szeretne kérni a franciáktól, ami ebben az esetben 8 millió dollár körüli összeget jelenthet.

A Renault-nál könnyűszerrel tudnának helyet csinálni a spanyolnak, hiszen Jolyon Palmer igazán pocsék szezont fut, és hetek óta arról folyik a találgatás, hogy mikor válnak meg az idén még pontot sem szerző angol pilótától a franciák – miközben csapattársa, Nico Hülkenberg négy alkalommal is pontszerző helyen zárt.

A német magazin szerint amennyiben a Renault elő tudja teremteni az előbbiekben említett 8 millió dollárt, úgy a spanyol versenyző már a két hét múlva esedékes Magyar Nagydíjon bemutatkozhat új alakulatában. Ha pedig így történik, akkor a Toro Rossónál a helyére a Sainzhoz hasonlóan a Red Bull tehetségnevelő programjának növendéke, a tavalyi GP2-es bajnok, a francia Pierre Gasly kerülhet.

„Ha elmúlt a szerelem, nincs mit tenni. Ha egy pilóta nem akar a csapatodban versenyezni, akkor hiába van érvényes szerződése, el kell engedni” – fogalmazott a Red Bull vezére, Dietrich Mateschitz. Az energiaitalosok fő tanácsadója, Helmut Marko sokkal keményebben formált véleményt: „Nem harapsz a kézbe, amelyik enni ad.”

A német újság értesüléseit hivatalosan egyelőre egyik érintett fél sem erősítette meg, ettől függetlenül könnyen előfordulhat, hogy Sainz a vasárnapi Brit Nagydíjon szerepel utoljára a Toro Rosso színeiben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik